Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Δεν δικαιολογείται ο πανικός για τις τράπεζες – Μηδέν πιθανότητες να ρίξει ο Καμμένος την κυβέρνηση

Γεωργιάδης: Δεν δικαιολογείται ο πανικός για τις τράπεζες – Μηδέν πιθανότητες να ρίξει ο Καμμένος την κυβέρνηση
Αν δεν λυθεί τώρα το Μακεδονικό, δεν θα λυθεί ούτε στα επόμενα 50 χρόνια υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ
Την θέση ότι δεν δικαιολογείται ο πανικός για τις τραπεζικές μετοχές διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έκανε λόγο για υπερβολική αντίδραση των αγορών αναφερόμενος στη χθεσινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Γεωργιάδης χαρακτήρισε υπερβολική την αντίδραση των αγορών και δήλωσε την εμπιστοσύνη του στα stress tests από τα οποία πέρασαν οι ελληνικές τράπεζες.
«Οι αγορές θέλουν ηρεμία και γαλήνη.
Ηρεμία και γαλήνη δεν υπάρχει όταν μιλά ο κεντρικός τραπεζίτης.
Ο πανικός δεν δικαιολογείται, η κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών είναι εξασφαλισμένη, γι αυτό και δεν χρειάζεται να μιλήσει ο κ. Στουρνάρας» είπε ο κ.Γεωργιάδης αναφερόμενος στη κριτική που ασκείται από την κυβέρνηση για την «αφωνία» του κ.Στουρνάρα σχετικά με το εν λόγω θέμα.
«Η βασική αιτία της σύγκρουσης κυβέρνηση-Στουρνάρα ήταν η άποψη του διοικητή της ΤτΕ υπέρ της προληπτικής γραμμής πίστωσης.
Το επιτόκιό μας είναι κολλημένο πάνω από το 4, άρα αποδεικνύεται ότι είχε δίκιο ο Στουρνάρας.
Ο κ. Στουρνάρας είναι εξαιρετικά σοβαρό άτομο, ικανό να φέρει εις πέρας τις αποστολές που αναλαμβάνει» υπογράμμισε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις τελευταίες εξελίξεις με το Σκοπιανό μετά το δημοψήφισμα.
«Αν δεν λυθεί τώρα το Μακεδονικό δεν θα λυθεί ούτε στα επόμενα 50 χρόνια.
Το λάθος που κάναμε το 2015 στο δημοψήφισμα ήταν ότι δεν κάναμε αποχή.
Στην Ελλάδα σε δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών το ΟΧΙ θα έπαιρνε 90%.
Αν οι εκλογές γίνουν πριν την κύρωση της συμφωνίας θα έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα» τόνισε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος ερωτηθείς εάν η ΝΔ θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας πριν την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή, υποστήριξε ότι «όλα τα εργαλεία θα τα χρησιμοποιήσουμε για να εμποδίσουμε την κύρωση της συμφωνίας».
Σε ερώτηση για το εάν εκτιμά ότι ο Π. Καμμένος θα υπερψηφίσει τη Συμφωνία, είπε ότι «εδώ ο Π. Καμμένος ψήφισε μαζί με την ΧΑ για να φύγει ο Σαμαράς».
«Άλλο οι κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες άλλο οι πολιτικές συμμαχίες.
Δίνω μηδέν πιθανότητες στον Π. Καμμένο να ρίξει την κυβέρνηση.
Με Νικολόπουλο και Παπακώστα θα βγει η πλειοψηφία.
Ο Τσίπρας ελέγχει τη Βουλή, θα φύγει όταν το αποφασίσει ο ίδιος.
Εμείς τη συμφωνία αυτή δεν θα την κυρώσουμε, θα ξεκινήσουμε διαπραγμάτευση από μηδενική βάση μετά τις εκλογές» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, υποστηρίζοντας πως «το 2008 στο Βουκουρέστι η γραμμή της ΝΔ ήταν για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό αλλά όχι ότι το ήθελαν, μόνο ως αναγκαστικό συμβιβασμό χωρίς εκχώρηση γλώσσας και εθνότητας».
«Τότε ήμουν στον ΛΑΟΣ και πίεζα για σκληρότερη λύση.
Ο Κ. Καραμανλής το παιξε τέλεια.
Και απεγκλώβισε τη χώρα από τις διεθνείς πιέσεις και δεν υπέγραψε συμφωνία» ανέφερε ο κ.Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει να χάσει τίποτα από την παράταση του αδιεξόδου.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

«Σε ένα νέο ρεσιτάλ ακροδεξιάς ρητορικής προέβη σήμερα, στη συνέντευξή του στον ρ/σ News 24/7, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Α. Γεωργιάδης», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ σχετικά με τις επαφές της Μαρίας Σπυράκη με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ.
Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Αφού πρώτα αρνήθηκε ότι η κ. Σπυράκη ήταν απεσταλμένη του κ. Μητσοτάκη, με το πολύ πειστικό επιχείρημα ότι... του το αρνήθηκε η ίδια, δήλωσε ξεκάθαρα ότι "αν δεν περάσει η παρούσα συμφωνία, περίπτωση να υπάρξει στα επόμενα 50 χρόνια δεν υπάρχει".
Επανέλαβε, δηλαδή, ως αντιπρόεδρος της ΝΔ, τη θέση που έχει ο ίδιος, από τότε που ήταν βουλευτής του ΛΑΟΣ».
Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «ταυτόχρονα, σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, ο κ. Μητσοτάκης, όχι μόνο έστειλε την κ. Σπυράκη στα Σκόπια, αλλά και η ίδια προέτρεψε τον κ. Ζάεφ να μην προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση, αλλά να περιμένει μια μελλοντική κυβέρνηση της ΝΔ, διότι τώρα ο κ. Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να αρνηθεί οποιαδήποτε συμφωνία, επειδή έρχονται εκλογές και φοβάται για την ενότητα του κόμματός του».
Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει το ερώτημα: «Τελικά, ποιο από τα δύο αληθεύει; Όσα είπε η κ. Σπυράκη στον κ. Ζάεφ, ότι δηλαδή η ΝΔ είναι τώρα αντίθετη με τη συμφωνία των Πρεσπών, επειδή τη φέρνει η σημερινή κυβέρνηση και ο Αλ. Τσίπρας, επιδιώκοντας πρόσκαιρα αντιπολιτευτικά οφέλη, αλλά με κυβέρνηση Μητσοτάκη θα την δεχτεί, ή όσα είπε ο κ. Γεωργιάδης, ότι συμφωνία δεν πρόκειται να υπάρξει;».
Και υπογραμμίζει ότι «η ΝΔ θα πρέπει, επιτέλους, να καταλάβει ότι η ειρήνη, η σταθερότητα και η καλή γειτονία στα Βαλκάνια, στόχοι για τους οποίους εργάζεται η σημερινή κυβέρνηση, και στους οποίους συμβάλλει και η συμφωνία των Πρεσπών, δεν είναι μια κομματική επιδίωξη, αλλά η μόνη εθνικά συμφέρουσα στάση, και δεν μπορεί να θυσιάζεται ή να παραγνωρίζεται για χάρη μιας αντιπολιτευτικής τακτικής».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης