Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Συνέχεια στην κρίση του λιανεμπορίου – Χρεοκόπησε η Mattress Firm

ΗΠΑ: Συνέχεια στην κρίση του λιανεμπορίου – Χρεοκόπησε η Mattress Firm
Χρεοκόπησε η Mattress Firm
Αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο του πτωχευτικού κώδικα περί προστασίας από τους πιστωτές κατέθεσε η Mattress Firm, βάζοντας «λουκέτο» σε πάνω από 700 καταστήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε συνέχεια της κρίσης που έχει εξαπλωθεί στον κλάδο λιανεμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η μεγαλύτερη εταιρεία πώλησης στρωμάτων διέθετε περίπου 3.400 καταστήματα στη χώρα, επισημαίνεται.
Να σημειωθεί πως η Mattress Firm εξαγοράστηκε από την, επίσης ταλανιζόμενη (από σκάνδαλα), Steinhoff International Holdings το 2016, έναντι 3,8 δισεκ. δολαρίων.
«Η διαδικασία που ξεκινήσαμε σήμερα θα μας επιτρέψει να ενισχύσουμε τον ισολογισμό μας και να επιταχύνουμε τη βελτιστοποίηση των καταστημάτων μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Steve Stagner.

Οι 7 εταιρείες που θα επιβιώσουν την «Αποκάλυψη» στον κλάδο λιανικών πωλήσεων

Οι εταιρείες του κλάδου λιανικών πωλήσεων, ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν υποφέρει από ένα μπαράζ αθετήσεων πληρωμών χρεών από το περασμένο έτος και το 2016, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τη χρεοκοπία της «Toys R U.S.».
Καίριο λόγο έπαιξε η επέλαση του διαδικτυακού εμπορίου, με κύριο εκφραστή την κολοσσιαία Amazon.
Ωστόσο, ορισμένες εταιρείες διαθέτουν την ικανότητα να επιβεβαιώσουν τη «Retailapocalypse», σύμφωνα με όσα εκτιμά η Credit Suisse.
Ειδικότερα, η ελβετική τράπεζα αναφέρεται σε επτά εταιρείες, οι οποίες απολαμβάνουν την οικονομική ισχύ και τις προοπτικές.
Η Credit Suisse λαμβάνει υπόψη μεταξύ άλλων τις ταμειακές ροές και τις επενδύσεις για κάθε εταιρεία, ενώ προχωρά σε διάφορες συγκρίσεις των επιδόσεων με τα απαραίτητα επίπεδα κεφαλαίων κλπ.
«Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι εν λόγω εταιρείες διαθέτουν μια πιο σημαντική παρουσία στο ηλεκτρονικό εμπόριο», συμπληρώνεται.
Οι επτά εταιρείες είναι οι εξής:

Zalando

JD.com

Magazine Luiza

Home Product Center

Burlington Stores

ASOS

Dufry

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης