Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκοπιανός κυβερνητικός εκπρόσωπος: Zaev και Σπυράκη συναντήθηκαν σε ένα καφέ - Δεν είχαν επίσημες επαφές

Σκοπιανός κυβερνητικός εκπρόσωπος: Zaev και Σπυράκη συναντήθηκαν σε ένα καφέ - Δεν είχαν επίσημες επαφές
Ο Σκοπιανός κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να διευκρινίσει εάν η συνάντηση του Zaev με την κ. Σπυράκη ήταν τυχαία ή προγραμματισμένη
Την εκδοχή της ευρωβουλευτού της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκης -περί τυχαίας συνάντησης της με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό σε ένα καφέ- επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της πΓΔΜ.
Συγκεκριμένα ο Mile Bosnjakovski δήλωσε αποκλειστικά στο IBNA: «Δεν υπήρξε καμία επίσημη συνάντηση του πρωθυπουργού Zoran Zaev με την κ. Μαρία Σπυράκη ή άλλο μέλος της αντιπολίτευσης της Ελλάδας.
Κατά την διάρκεια της παραμονής του στις Βρυξέλλες το περασμένο έτος, ο πρωθυπουργός και η κ. Μαρία Σπυράκη είχαν μια σύντομη συνάντηση σε καφέ, όπως είχε (σ.σ. ο Πρωθυπουργός) και με αρκετούς ευρωβουλευτές και πολιτικούς από διάφορες χώρες».
Σημειώενται ότι ο Bosnjakovski αρκέστηκε στην παραπάνω δήλωση όταν ρωτήθηκε εάν η συνάντηση του Zaev με την κ. Σπυράκη ήταν τυχαία ή προγραμματισμένη.


Τα πρακτικά των συνεδριάσεων

Πριν τρεις ημέρες, την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018, η FAZ έφερε στο φως της δημοσιότητας πρακτικά συνεδριάσεων των πολιτικών αρχηγών στην πΓΔΜ, σύμφωνα με τα οποία η κ. Σπυράκη μετέφερε αυτοπροσώπως στον Zaev την πρόθεση της ΝΔ να στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών, υπό τον όρο συναίνεσης του Πάνου Καμμένου.
Από την πλευρά της, η κ. Σπυράκη απαντώντας την ίδια ημέρα είπε «πήγα να πάρω καφέ δίπλα από το ευρωκοινοβούλιο, δεν θυμάμαι πού ακριβώς, πήγαινα να πάρω το τρένο», επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι πέρα από αυτή την τυχαία συνάντηση με τον Zoran Zaev, δεν υπήρξε δεύτερη, όπως υποστηρίζει η FAZ».
«Δεν ήμουν απεσταλμένη του Μητσοτάκη.
Είχα οδηγία να παρουσιάσω τη θέση μας σε όλους τους εμπλεκόμενους.
Γνωριζόμαστε με τον Zaev και έχουμε κοινούς γνωστούς.
Με τον Dimitrov έχω συναντηθεί πολλές φορές», πρόσθεσε και συνέχισε: «Με ρώτησε ‘τι θα κάνετε;’ και του είπα ότι θα ψηφίσουμε ενάντια στον συμβιβασμό που προωθεί ο Τσίπρας και πως μέχρι τότε δεν είχαμε ως κόμμα καμία επίσημη ενημέρωση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης