Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Η αυστριακή Προεδρία στην ΕΕ τα πάει καλά, αλλά θα μπορούσε να προχωρά πιο γρήγορα

Juncker: Η αυστριακή Προεδρία στην ΕΕ τα πάει καλά, αλλά θα μπορούσε να προχωρά πιο γρήγορα
Ο Juncker διευκρίνισε ότι οι καθυστερήσεις της αυστριακής Προεδρίας στην ΕΕ έχουν να κάνουν κυρίως με την «ελλιπή βούληση διαφόρων κρατών-μελών»
Η εκ περιτροπής Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που ασκεί η Αυστρία από την 1η Ιουλίου για το τρέχον εξάμηνο, «πηγαίνει καλά, αλλά κάποια θέματα θα μπορούσαν να προχωρούν πιο γρήγορα», δήλωσε σήμερα (5/10/2018) ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, μετά από συνομιλίες που είχε στην Βιέννη με τον αυστριακό καγκελάριο και προεδρεύοντα της ΕΕ, Sebastian Kurz.
Ωστόσο, ο Juncker διευκρίνισε ότι το σχόλιό του δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως κατηγορία απέναντι στην Προεδρία, ξεκαθαρίζοντας πως οι καθυστερήσεις έχουν να κάνουν με την «ελλιπή βούληση διαφόρων κρατών-μελών».
Αναφερόμενος στην πρόθεση της αυστριακής Προεδρίας να συγκαλέσει στις 18 Δεκεμβρίου στη Βιέννη ένα Φόρουμ για την Αφρική, ο Juncker τόνισε πως για αυτή την πρωτοβουλία του Αυστριακού καγκελάριου υπάρχει η «πλήρης συναίνεση» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο ίδιος πιστεύει πως πρέπει να επαναπροσδιοριστεί η σχέση της ΕΕ με την Αφρική, καθώς «η Αφρική είναι ένας σημαντικός εταίρος».
Σχολιάζοντας την επισήμανση του Kurz πως με τον Juncker έχουν στόχο την αποτροπή ενός «σκληρού Brexit», ο πρόεδρος της Κομισιόν πρόσθεσε ότι ελπίζει να υπάρξει πρόοδος στις σχετικές συνομιλίες μέσα στον Οκτώβριο, «ακόμη και αν μετά μπορεί να χρειαστεί να πραγματοποιηθεί ακόμη μία συνάντηση μέσα στον Νοέμβριο».
Εν τω μεταξύ, σε ομιλία του στην έδρα της Αυστριακής Ομοσπονδίας Συνδικάτων, στο πλαίσιο του αποκαλούμενου «Διαλόγου με τους πολίτες», ο Juncker ζήτησε από την αυστριακή Προεδρία στην ΕΕ να προωθήσει μία γρήγορη απόφαση και να παίξει ενεργό ρόλο στην θέσπιση της σχεδιαζόμενης Υπηρεσίας Αγοράς Εργασίας της ΕΕ (ELA).
Η Υπηρεσία, η οποία πιθανόν να εγκατασταθεί στην Βιέννη, θα ελέγχει κατά πόσον τηρούνται οι ελάχιστοι μισθοί και τα κοινωνικά κεκτημένα στις χώρες-μέλη της ΕΕ.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν κατήγγειλε ότι συνιστά «σκάνδαλο» το ό,τι κάποιες χώρες εφαρμόζουν το κοινωνικό «ντάμπινγκ», με το οποίο, όπως είπε, «ακούει ότι δυσκολεύεται και η αυστριακή κυβέρνηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης