Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bostic (Fed): Αναγκαία μια ουδέτερη στάση νομισματικής πολιτικής - Να αφήσουμε την οικονομία να σταθεί μόνη της

Bostic (Fed): Αναγκαία μια ουδέτερη στάση νομισματικής πολιτικής - Να αφήσουμε την οικονομία να σταθεί μόνη της
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια μέχρι να φτάσει σε μια ουδέτερη στάση νομισματικής πολιτικής, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) θα πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια μέχρι να φτάσει σε μια ουδέτερη στάση νομισματικής πολιτικής, έτσι ώστε να μπορέσει να αξιολογήσει πώς πραγματικά τα πηγαίνει η οικονομία, δήλωσε σήμερα (5/10/2018) ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Raphael Bostic.
«Οι σημερινές συνθήκες υποδηλώνουν, κατά την άποψή μου, ότι πρέπει να φτάσουμε σε μια στάση πολιτικής, όπου το πόδι μας δεν θα βρίσκεται ούτε στο γκάζι -αυτό που αποκαλούμε επεκτατική πολιτική- ούτε στο φρένο -αυτό που αποκαλούμε περιοριστική πολιτική», δήλωσε ο Bostic σε ομιλία του σε εκπαιδευτικό συνέδριο στην Ατλάντα.
«Μια τέτοια ουδέτερη θέση πολιτικής θα επέτρεπε στην οικονομία να σταθεί μόνη της», πρόσθεσε.
Την περασμένη εβδομάδα, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκια για τρίτη φορά φέτος, στο εύρος μεταξύ 2 και 2,25%.
Οι αξιωματούχοι της Fed εκτιμούν ότι το ουδέτερο επιτόκιο διαμορφώνεται περίπου στο 3%.
Ο Bostic είπε επίσης ότι, δεδομένης της ισχύος που καταγράφει φέτος η οικονομία των ΗΠΑ, μπορεί να έχει υποτιμήσει τη συνολική ζήτηση.
«Αν συμβαίνει αυτό, η πιθανότητα υπερθέρμανσης θα απαιτούσε μια υψηλότερη πορεία για τα επιτόκια από ό,τι πίστευα μέχρι τώρα», δήλωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης