Διεθνή

Η κόντρα Ιταλίας με ΕΕ διττή δοκιμασία - Κρίνει την δημοσιονομική σταθερότητα και την μάχη εθνικιστών με τα συστημικά κόμματα

Η κόντρα Ιταλίας με ΕΕ διττή δοκιμασία - Κρίνει την δημοσιονομική σταθερότητα και την μάχη εθνικιστών με τα συστημικά κόμματα
Αυτή η κλιμακούμενη κόντρα μεταξύ Ιταλίας και Βρυξελλών είναι ξεκάθαρα μια μεγάλη δοκιμασία
Η κόντρα Ιταλίας με Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποτελεί διττή δοκιμασία.
Από την μια κρίνει την δημοσιονομική σταθερότητα και από την άλλη κρίνει την μάχη εθνικιστών με τα συστημικά κόμματα της Ευρώπης.
Με αφορμή την διογκούμενη κόντρα με εκατέρωθεν βαριές κατηγορίες μεταξύ Ιταλίας και Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την απόφαση της νέας Ιταλικής κυβέρνησης να αυξήσει το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 2,4% από 1,6% που αρχικώς είχε αναφερθεί έχει προκληθεί μια καταιγίδα στις σχέσεις Ιταλίας – Βρυξελλών.
Αρχικώς επιτέθηκαν ο Επίτροπος Moscovici – είναι γάλλος και προέρχεται από τους σοσιαλδημοκράτες – κατά της Ιταλίας κάνοντας λόγω για μια ξενοφοβική χώρα.
Όμως ο Moscovici ως ευρωπαίος επίτροπος επί των οικονομικών υποθέσεων αντί να περιορίζεται στον θεσμικό του ρόλο επιδίδεται σε ανεπίτρεπτα σχόλια έξω από την ιδιότητα του.
Ο Moscovici εκπροσωπεί τους σοσιαλιστές που έχουν καταρρεύσει στην Γαλλία, είναι ευρωπαίος επίτροπος επί των οικονομικών θεμάτων, οι προκλητικές του δηλώσεις δείχνουν ότι έχει χαθεί το μέτρο της ωμής παρέμβασης τους.  
Ο Moscovici προκάλεσε την Ιταλία αποκαλώντας την ξενοφοβική.
Ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte τόνισε ότι τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα πρέπει να είναι πιο προσεκτικά, θα πρέπει να προσπαθούν να κατανοήσουν καλύτερα τις ανάγκες των ανθρώπων.
Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Pierre Moscovici επανήλθε  σώζουμε την ΕΕ από το Salvini, τον Orban, την Le Pen
Αυτοί οι λαϊκιστές για κάποιους, για άλλους εθνικιστές, όλα αυτοί οι ακροδεξιοί ηγέτες είναι εχθροί της ανοικτής και φιλελεύθερης δημοκρατίας
Ο Salvini απάντησε αμέσως ότι Moscovici όταν μας δίνει μαθήματα μας κάνει να γελάμε
Ένας Γάλλος σοσιαλιστής που έρχεται να δώσει μαθήματα σε κάνει να γελάς είπε ο επικεφαλής της Lega στην Ιταλία.
Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε και ο Juncker ο οποίος τόνισε ότι η Ιταλία μπορεί να είναι η επόμενη Ελλάδα.
Ο Salvini απάντησε αμέσως, «ο Juncker όταν μιλάει να πίνει 2 ποτήρια νερό γιατί είναι αλκοολικός»
Προφανώς η ένταση αυτή είχε μια κατάληξη.
Valdis Dombrovskis και Pierre Moscovici οι ευρωπαίοι επίτροποι έστειλαν τελεσίγραφο στην Ιταλία ή θα αλλάξει τους στόχους του προϋπολογισμού ή θα απορριφθεί έως τις 15 Οκτωβρίου του 2018.
Αυτή η κλιμακούμενη κόντρα μεταξύ Ιταλίας και Βρυξελλών είναι ξεκάθαρα μια μεγάλη δοκιμασία

1)Εάν η Ιταλία καταφέρει να περάσει το 2,4% δημοσιονομικό έλλειμμα τότε θα αποτελέσει την αρχή του τέλους του συμφώνου σταθερότητας.
Εάν καταφέρει να κερδίσει η Ιταλία, θα ανοίξει την όρεξη και σε άλλες χώρες να ζητήσουν ελαστικότητα.
Οι Βρυξέλλες θα δώσουν μεγάλη μάχη για να επιβληθούν.
Όμως η Ευρώπη συμπεριφέρεται κατά τρόπο απαράδεκτο.
Διαρρέει ότι κινδυνεύουν οι καταθέσεις στις ιταλικές τράπεζες σπείρει πανικό χωρίς συναίσθηση ενώ ο Draghi ο κεντρικός τραπεζίτης της ΕΚΤ συνομιλεί κρυφά με τον Πρόεδρο της Ιταλίας όχι με τον πρωθυπουργό.
Αυτή η στάση είναι αντιθεσμική και απαράδεκτη.

2)Εάν η Ιταλία καταφέρει και περάσει τις θέσεις της θα είναι νίκη των εθνικιστών και αντισυστημικών κομμάτων η Lega εκφράζει τους εθνικιστές και το Κίνημα 5 Αστέρων είναι αντισυστημικό κόμμα.
Οι ευρωπαίοι γραφειοκράτες αποκαλούν την ιταλική κυβέρνηση που έχει αποδοχή 60% λαϊκιστές.
Όμως εάν καταφέρουν να κερδίσουν οι Ιταλοί ενόψει εκλογών θα είναι ένα μεγάλο πλήγμα για τους σοσιαλιστές και φιλελεύθερους.
Η κόντρα Ιταλίας με τις Βρυξέλλες δεν είναι μόνο μια οικονομική αλλά και πολιτική δοκιμασία ενόψει ευρωεκλογών του Μαΐου 2019.
Ο Salvini και η Ιταλία έδειξαν την υπεροχή τους στο μεταναστευτικό όπου όχι μόνο έκλεισαν τα σύνορα αλλά κατάφεραν να διαμορφώσουν την ατζέντα της Ευρώπης.
Η πρώτη νίκη των εθνικιστών έπιασε στον ύπνο την Ευρώπη γιατί ο Salvini είχε κινηθεί μεθοδικά και είχε την στήριξη και άλλων εθνικιστών και δεξιών πολιτικών της Ευρώπης.
Συν τοις άλλοις η πολιτική Salvini στην Ιταλία με τους μετανάστες είναι η ορθή στρατηγική απέναντι στους διεθνιστές και στην άκρατη  μετανάστευση που έχει ζημιώσει την Ευρώπη.
Η Ιταλία δεν πάει κόντρα στην Ευρώπη, η Ευρώπη δεν μπορεί να δεχθεί ότι η Ιταλία μπορεί να εφαρμόσει μια νέα πολιτική.
Οι εθνικιστές είναι η τελευταία προσπάθεια να αλλάξει η Ευρώπη και να μετατραπεί σε μια κοινωνία εθνών, με υγιή οικονομία αλλά και με κοινωνικό πρόσωπο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης