Τελευταία Νέα
Διεθνή

Strauch (ESM): Δεν θα υπάρξει "κούρεμα" στα δάνεια που χορήγησε ο ESM στην Ελλάδα

Strauch (ESM): Δεν θα υπάρξει
Oσοι λαμβάνουν χρήματα με χαμηλό επιτόκιο δεσμεύονται να πληρώσουν πλήρως τα εν λόγω δάνεια, συμπεριλαμβανομένων των χαμηλών επιτοκίων
Τη θέση του ESM απέναντι στην Ελλάδα σε ότι αφορά την αποπληρωμή του χρέους ξεκαθάρισε ο Rolf Strauch, επικεφαλής οικονομολόγος του ESM σε συνέντευξη του στην αυστριακή εφημερίδα Tiroler Tageszeitung.
Ερωτηθείς για το θέμα απέκλεισε το ενδεχόμενο «κουρέματος» των δανείων που χορήγησε στην Ελλάδα ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (ESM).
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «όσοι λαμβάνουν χρήματα με χαμηλό επιτόκιο δεσμεύονται να πληρώσουν πλήρως τα εν λόγω δάνεια, συμπεριλαμβανομένων των χαμηλών επιτοκίων. Η Ελλάδα επωφελείται από την αναβολή κατάθεσης τόκων και χρεολυσίων για τα επόμενα χρόνια». Και συμπληρώνει ότι ο σκοπός των μέτρων του ESM είναι η χρηματοδότηση του εφικτού και όχι του αδύνατου.
Όπως αναφέρει, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης μπορεί να εκδίδει μακροπρόθεσμα δάνεια με επιτόκιο περίπου 1%, το οποίο στην περίπτωση της Ελλάδας μεταφράζεται σε εξοικονόμηση τόκων σχεδόν 12 δισ. ευρώ ή 6,7% της οικονομικής παραγωγής της χώρας.
Ο αξιωματούχος του ESM κάνει μια αναφορά και στην Ιταλία, που απασχολεί αυτές τις μέρες, δηλώνοντας ότι η Κομισιόν θα εξετάσει προσεκτικά την ιταλική δημοσιονομική πολιτική.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης