Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Η ΕΕ και η Βρετανία θα καταλήξουν σε συμφωνία για το Brexit τον Νοέμβριο του 2018

Juncker: Η ΕΕ και η Βρετανία θα καταλήξουν σε συμφωνία για το Brexit τον Νοέμβριο του 2018
Οι διαπραγματευτές της ΕΕ για το Brexit εκτιμούν ότι μια συμφωνία με τη Βρετανία για την έξοδο από την Ένωση είναι «πολύ κοντά»
Η ΕΕ και η Βρετανία θα καταλήξουν σε συμφωνία για το Brexit το Νοέμβριο του 2018, εάν δεν το πράξουν τον τρέχοντα μήνα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker στις αυστριακές εφημερίδες.
Ο Juncker, του οποίου την αισιοδοξία μοιράστηκε σήμερα (6/10/28) ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk, δήλωσε ότι οι δυνατότητες προσέγγισης έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες, επιβεβαιώνοντας διπλωματικές πηγές που μίλησαν στο Reuters.
Οι διαπραγματευτές της ΕΕ για το Brexit εκτιμούν ότι μια συμφωνία με τη Βρετανία για την έξοδο από την Ένωση είναι «πολύ κοντά», ανέφεραν αυτές οι πηγές, παραπέμποντας σε ένα συμβιβασμό με βασικό σημείο αιχμής τα μελλοντικά σύνορα της Ιρλανδίας.
«Δεν είμαστε ακόμα εκεί.
Αλλά η βούλησή μας να καταλήξουμε σε συμφωνία με τη βρετανική κυβέρνηση είναι δεδομένη», ανέφερε ο Juncker στις εφημερίδες Der Standard και Kurier και Der Falter.
Οι διαπραγματευτές της ΕΕ για το Brexit είπαν στους πρεσβευτές των 27 κρατών της Ένωσης, ότι δεν υπήρξε πρόοδος στο ιρλανδικό ζήτημα και πολλά θα εξαρτηθούν από το τι θα αντιπροτείνουν οι Βρετανοί στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα.
Το Λονδίνο αναμένεται να εγκαταλείψει την ΕΕ τον Μάρτιο του 2019, αλλά οι συνομιλίες για τη διαχείριση της άνευ προηγουμένου εξόδου έχουν παραμείνει αδιέξοδο σχετικά με τις διαφορές όσον αφορά στον τρόπο αποφυγής συνοριακών ελέγχων μεταξύ της Ιρλανδίας και της Βρετανίας, όπως παρατηρεί το Reuters.
«Πρέπει να απομακρυνθούμε από αυτό το σενάριο που δεν μας αφορά. Δεν θα ήταν καλό για τη Βρετανία ή για την υπόλοιπη Ένωση», ανέφερε ο κ. Juncker.
Το Λονδίνο διεμήνυσε την Παρασκευή (5/10/2018) πως η ακεραιότητα της χώρας θα διατηρηθεί ως μέρος  της οποιασδήποτε συμφωνίας και ότι δεν θα υπάρξουν νέα ρυθμιστικά εμπόδια μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας και του υπόλοιπου Ηνωμένου Βασιλείου.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης