Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κρέτσος: Νέο καθεστώς από τη χορήγηση αδειών στους τηλεοπτικούς σταθμούς - Θα τερματίσει την ανομία

Κρέτσος: Νέο καθεστώς από τη χορήγηση αδειών στους τηλεοπτικούς σταθμούς - Θα τερματίσει την ανομία
Στον εκσυγχρονισμό του οπτικοακουστικού τοπίου αναφέρθηκε ο Λ. Κρέτσος
Στις θεσμικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την περιφερειακή τηλεόραση επικεντρώθηκε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λ. Κρέτσος,  μιλώντας στη Λαμία.
Ο ίδιος, μιλώντας  κατά τη διάρκεια της ημερίδας με θέμα «Περιφερειακή τηλεόραση χθες σήμερα αύριο», αν και δεν προσδιόρισε το πότε θα προχωρήσει η διαδικασία για τις άδειες στην περιφερειακή τηλεόραση, σημείωσε ότι αυτό είναι ένα θέμα το οποίο έχει σχέση κυρίως με το ΕΣΡ.
Έκανε αναφορά στις πολιτικές που ήδη έχει προωθήσει το υπουργείο για τις «λευκές περιοχές»,  δηλαδή αυτές που δεν καλύπτονται από ψηφιακό σήμα,  και στην παρούσα φάση έχει ψηφιστεί από τη Βουλή το θεσμικό πλαίσιο για να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες τηλεοπτικής κάλυψης αυτών.
Ο κ. Κρέτσος αναφέρθηκε στις διορθώσεις της τηλεοπτικής κάλυψης που γίνονται, σημείωσε ότι διεξάγονται συζητήσεις για τη μείωση του τέλους της τηλεόρασης το οποίο θα αντιμετωπιστεί σε ισότιμη βάση με ό,τι ισχύει για τα κεντρικά κανάλια.
Περαιτέρω, έκανε λόγο για προσπάθειες που έγιναν για να υπάρξει ρύθμιση στο τηλεοπτικό τοπίο.
Ο υφυπουργός εκτίμησε ότι η χορήγηση αδειών στους τηλεοπτικούς σταθμούς θα επιβάλει ένα νέο καθεστώς και θα τερματίσει την ανομία η οποία συντηρείται για χρόνια, λέγοντας χαρακτηριστικά πως  «θα πρέπει να ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι».
Μάλιστα,  σημείωσε ότι υπάρχουν τηλεοπτικά κανάλια «που έχουν σοβαρές υποδομές, εργαζόμενους με τις προβλεπόμενες αμοιβές και αξιοπρόσεκτο πρόγραμμα, αλλά υπάρχουν και κανάλια που έχουν μόνο τηλεμάρκετιγκ».
Τέλος, ο κ. Κρέτσος αναφέρθηκε στον εκσυγχρονισμό του οπτικοακουστικού τοπίου, αλλά και στα προγράμματα που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα, διευκρινίζοντας ότι για πρώτη φορά η οπτικοακουστική παραγωγή θα εντάσσεται στον αναπτυξιακό νόμο.
 Από την πλευρά της, η βουλευτής της ΝΔ, Μ. Ασημακοπούλου, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίον διαχειρίζεται το τηλεοπτικό τοπίο, μίλησε για τεράστια κενά  στο ζήτημα της αδειοδότησης και υποστήριξε ότι για τις περιφερειακές τηλεοράσεις δεν πρέπει να υπάρξει διαγωνισμός αλλά κριτήρια χορήγησης των αδειών.
Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας,  Κ. Μπακογιάννης, ζήτησε από την κυβέρνηση την επιτάχυνση των διαδικασιών για να ρυθμιστεί το θέμα των αδειών, υποστήριξε την ωφελιμότητά της περιφερειακής τηλεόρασης, η οποία  υπογράμμισε ότι είναι απολύτως συνδεδεμένη με την παραγωγική και αναπτυξιακή διαδικασία κάθε περιοχής.
Στην διασφάλιση του ρόλου της περιφερειακής τηλεόρασης για την ενημέρωση των πολιτών και στην απομάκρυνση των πιθανοτήτων γιγάντωσης μέσα από εξαγορές και συγχωνεύσεις αναφέρθηκε το μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, Κ. Μπασδέκης, μεταφέροντας το μήνυμα του Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα.
 Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Κ. Μπατζελή,  μιλώντας για την περιφερειακή τηλεόραση υπογράμμισε την ανάγκη «αποτελεσματικής ρύθμισης συνολικά του τοπίου», αφού «θα πρέπει να διασφαλιστεί ο ουσιαστικός ρόλος που παίζει και πρέπει να συνεχίσει να παίζει η περιφερειακή τηλεόραση».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης