Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκκληση της Merkel για «εκεχειρία» μεταξύ CDU και CSU, ενόψει κρίσιμων περιφερειακών εκλογών

Έκκληση της Merkel για «εκεχειρία» μεταξύ CDU και CSU, ενόψει κρίσιμων περιφερειακών εκλογών
Η εξουσία της Merkel έχει εξασθενίσει από τις εκλογές του 2017, στις οποίες οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες κατέγραψαν το χειρότερο ποσοστό τους από το 1949
Έκκληση για τερματισμό των «εχθροπραξιών» στη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) απηύθυνε η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel ενόψει δύο κρίσιμων περιφερειακών εκλογών εντός του Οκτωβρίου του 2018.
Οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ (CDU) και το αδελφικό κόμμα της Βαυαρικής Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης (CSU) προσπάθησαν να διατηρήσουν ένα ενιαίο μέτωπο για τη μεταναστευτική πολιτική και το σκάνδαλο με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών.
Την ίδια ώρα, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η CSU θα χάσει την απόλυτη πλειοψηφία της στο κοινοβούλιο της Βαυαρίας στις εκλογές στο νότιο κρατίδιο στις 14 Οκτωβρίου του 2018, με απώλειες κυρίως προς το εθνικιστικό κόμμα Alternative for Germany (AfD) και τους Πράσινους.
Η υποστήριξη για το CDU της Μέρκελ αναμένεται επίσης να μειωθεί, σε περίπου 29%, σε εκλογές στο κρατίδιο της Έσσης δύο εβδομάδες αργότερα.
«Γνωρίζω ότι μέσω της διαμάχης μας έχουμε συμβάλει στην εμφάνιση τέτοιων δημοσκοπήσεων», δήλωσε η Merkel σε ομιλία της σε εκδήλωση της νεολαίας των CDU / CSU στη βόρεια πόλη Κίελο.,  
«Οι ψηφοφόροι δεν την εκτιμούν (τη διαμάχη) και δεν καταλαβαίνουν καν αυτά για τα οποία διαφωνούμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Η εξουσία της Merkel έχει εξασθενίσει από τις εκλογές του 2017, στις οποίες οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες κατέγραψαν το χειρότερο ποσοστό τους από το 1949.
Η πρώτη της προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης με τους Πράσινους και τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) ήταν ανεπιτυχής, αναγκάζοντάς της να στραφεί στο κεντροαριστερό SPD προκειμένου να εξασφαλίσει την τέταρτη θητεία.
Αναγκάστηκε να κάνει οδυνηρές παραχωρήσεις στο SPD, συμπεριλαμβανομένης της παραχώρησης του υπουργείου Οικονομικών, για να αναγκάσει το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα να αντιστρέψει την απόφασή του να είναι αντιπολιτευόμενο και να ενταχθεί στην κυβέρνηση.
Έκτοτε δέχεται συνεχώς «οχλήσεις» από το κόμμα της προκειμένου να υποδείξει έναν υποψήφιο για τη διαδοχή της.   
Η πτέρυγα νεολαίας του CDU / CSU ζήτησε μια συνταγματική τροπολογία για να περιοριστεί ο αριθμός των θητειών του καγκελάριου σε τρεις.
Η Merkel απέρριψε αυτήν την ιδέα, λέγοντας ότι θα παραβίαζε τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών να επιλέγουν κάθε φορά τον καγκελάριο της προτίμησής τους.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης