Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μειώνει για 4η φορά στο 2018 τα αποθεματικά των τραπεζών η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας για να επιταχύνει την ανάπτυξη

Μειώνει για 4η φορά στο 2018 τα αποθεματικά των τραπεζών η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας για να επιταχύνει την ανάπτυξη
Οι κινήσεις αυτές δείχνουν ότι η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας ανησυχεί για τον αντίκτυπο στις αγορές των αμερικανικών παρεμβάσεων 
Την απόφασή της να μειώσει το ποσό των μετρητών που οι κινεζικές τράπεζες πρέπει να κατέχουν ως αποθεματικά ανακοίνωσε η κεντρική Τράπεζα της Κίνας σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος χρηματοδότησης και να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη ώστε να μειώσει τις συνέπειες από τον εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ.
Όπως αναφέρει το CNBC η μείωση των αποθεματικών των τραπεζών, η τέταρτη από την Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) μέσα στο 2018, έρχεται ως αποτέλεσμα της δέσμευσης της Κίνας να επιταχύνει τα σχέδια για επενδύσεις σε δισεκατομμύρια δολάρια σε έργα υποδομών, καθώς η οικονομία παρουσιάζει σημάδια ύφεσης σε χαμηλά ρεκόρ.
Οι δείκτες απαίτησης για αποθεματικά (RRRs) - είναι σήμερα στο 15,5% για τα μεγάλα τραπεζικά ιδρύματα και 13,5% για τις μικρότερες τράπεζες ενώ θα μειωθούν κατά 100 μονάδες βάσης στις 15 Οκτωβρίου.
Η Κεντρική τράπεζα θα συνεισφέρει στο τραπεζικό σύστημα με επιπλέον 750 δισ. Γιουάν (109,2 δισ. Δολ.) σε μετρητά, αποδεσμεύοντας συνολικά 1,2 τρισεκατομμύρια γιουάν σε ρευστότητα, με 450 δισ. Γιουάν να αντισταθμίζουν τη μεσοπρόθεσμη δανειοδοτική διευκόλυνση (MLF ) σε δάνεια.
Σύμφωνα με τον Yi, επικεφαλής οικονομολόγο της Zhonghai Shengrong Capital Management, οι κινήσεις αυτές δείχνουν ότι η Κεντρική Τράπεζα ανησυχεί πιθανότατα για τον αντίκτυπο των «εξωτερικών κραδασμών» στις αγορές όπως αυτές που προκλήθηκαν μετά την ομιλία την περασμένη εβδομάδα του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Mike Pence.
Ο Pence άσκησε μεγαλύτερες πιέσεις προς το Πεκίνο, κατηγορώντας την Κίνα για «κακοήθεις» προσπάθειες υπονόμευσης του αμερικανού πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές του Κογκρέσου τον Νοέμβριο και για απερίσκεπτες στρατιωτικές ενέργειες στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης