Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Βαρκελώνη ο Κοτζιάς – Παρών στο Φόρουμ της Ένωσης για τη Μεσόγειο

Στη Βαρκελώνη ο Κοτζιάς – Παρών στο Φόρουμ της Ένωσης για τη Μεσόγειο
Πρόκειται για ένα θεσμικό σχήμα ευρω-μεσογειακής συνεργασίας
Στη Βαρκελώνη βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς προκειμένου να συμμετάσχει στην 3η Υπουργική Σύνοδο του Περιφερειακού Φόρουμ της Ένωσης για την Μεσόγειο (ΕγΜ).
Πρόκειται για ένα θεσμικό σχήμα ευρω-μεσογειακής συνεργασίας στο οποίο συμμετέχουν όλες οι χώρες της περιοχής.
Συγκεκριμένα, τα 28 κράτη/ μέλη της ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ε.Υ.Ε.Δ (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης) καθώς και χώρες της Νότιας και Ανατολικής Μεσογείου (Αίγυπτος, Αλβανία, Αλγερία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Ιορδανία, Ισραήλ, Λίβανος, Μαρόκο, Μαυριτανία, Μαυροβούνιο, Μονακό, Συρία, Τουρκία, Τυνησία και η Παλαιστινιακή Αρχή, καθώς και η Λιβύη ως παρατηρητής).
Η Ένωση για τη Μεσόγειο είναι ένα θεσμικό σχήμα που υποστηρίζει ένθερμα η Ελλάδα, θεωρώντας την μια σημαντική πλατφόρμα διαλόγου για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων, με έμφαση στην υλοποίηση περιφερειακών προγραμμάτων αναπτυξιακής δράσης περιβαλλοντικού χαρακτήρα που θα έχει όμως άμεσο πρακτικό όφελος για τους λαούς της Μεσογείου.
Οι εργασίες θα εστιάσουν στην συνεργασία μεταξύ των δύο ακτών της Μεσογείου για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων, στη συμμετοχή και στο κοινωνικό αντίκτυπο του ιδιωτικού τομέα στις προσπάθειες για αέναη ανάπτυξη στην ευρω-μεσογειακή περιοχή, καθώς και στην αποτίμηση και επεξεργασία του έργου της διατομεακής πρωτοβουλίας του Φόρουμ, «Med4Jobs».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης