Τελευταία Νέα
Διεθνή

Celik (Τουρκία): Μπορούμε να κλείσουμε τα ενταξιακά κεφάλαια εντός 6 μηνών - Στο τραπέζι παραμένει το δημοψήφισμα

Celik (Τουρκία): Μπορούμε να κλείσουμε τα ενταξιακά κεφάλαια εντός 6 μηνών - Στο τραπέζι παραμένει το δημοψήφισμα
Ο εκπρόσωπος του κόμματους του Erdogan υπενθύμισε δήλωση του Τούρκου προέδρου ότι η χώρα μπορεί να διενεργήσει δημοψήφισμα για την ένταξη στην ΕΕ
Με το ενδεχόμενο διενέργειας δημοψηφίσματος για την ένταξη στην ΕΕ, ο εκπρόσωπος του κόμματους του Recep Tayyip Erdogan επεσήμανε ότι η Άγκυρα έχει τη δυνατότητα να κλείσει όλα τα ενταξιακά κεφάλαια εντός έξι μηνών.
«Αν πραγματοποιηθεί μια διαδικασία διαπραγματεύσεων βάσει αρχών, μπορώ να ισχυριστώ ότι η Τουρκία έχει τη δυνατότητα να κλείσει όλα τα κεφάλαια εντός έξι μηνών.
Αν δεν συμβεί αυτό, η Τουρκία θα τραβήξει τον δρόμο της», δήλωσε ο Omer Celik και πρόσθεσε «Το μη άνοιγμα κεφαλαίων αποτελεί ένδειξη έλλειψης αυτοπεποίθησης».
Ο Celik υπενθύμισε δήλωση που είχε κάνει ο Τούρκος πρόεδρος, πως η χώρα θα μπορούσε επίσης να διενεργήσει δημοψήφισμα για την ένταξη στην ΕΕ.
«Όσο πιο ισχυρή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, τόσο πιο ισχυροί είμαστε κι εμείς.
Αλλά έχουμε πολλά να συνεισφέρουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ίσως υπάρχουν πολλά που έχουν εκείνοι να συνεισφέρουν σ' εμάς.
Όμως αν συνεχίσουν έτσι, μ' αυτή τη λογική, και αυτό είναι πρωτοσέλιδο για τις αυριανές εφημερίδες, το καθήκον μας είναι μάλλον να πάμε στα 81 εκατομμύρια των πολιτών, και να δούμε τι θα αποφασίσουν αυτοί», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης