Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η επιδείνωση του επενδυτικού κλίματος τον Οκτώβριο 2018 - Στις 11,4 μονάδες ο δείκτης Sentix

Ευρωζώνη: Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η επιδείνωση του επενδυτικού κλίματος τον Οκτώβριο 2018 - Στις 11,4 μονάδες ο δείκτης Sentix
Οι αναλυτές ανέμεναν ότι η πτώση του δείκτη Sentix θα περιοριστεί στις 11,6 μονάδες για τον Οκτώβριο του 2018
Περαιτέρω επιδείνωση κατέγραψε το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη για τον Οκτώβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (8/10) στοιχεία της Sentix, τα οποία αποδείχθηκαν ελαφρώς κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης Sentix που αφορά την Ευρωζώνη υποχώρησε στις 11,4 μονάδες, έναντι 12 μονάδων τον Σεπτέμβριο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν η πτώση να περιοριστεί στις 11,6 μονάδες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο δείκτης παρείμε σε τροχιά πτώσης, λόγω της αβεβαιότητας που σχετίζεται με το Brexit, καθώς και λόγω των παρατεταμένων εμπορικών εντάσεων μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας.
Σε ότι αφορά τον υποδείκτη που σχετίζεται με τις τρέχουσες συνθήκες, σημειώθηκε πτώση κατά -2 μονάδες σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, στις 33 μονάδες.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που αφορά τις προδοκίες των επενδυτών σημείωσε οριακή άνοδο στις -8,3 μονάδες, έναντι -8,8 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης