Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Τεστ για τις αξιολογήσεις των ασιατικών κρατών, η κρίση στις αναδυόμενες αγορές

Fitch: Τεστ για τις αξιολογήσεις των ασιατικών κρατών, η κρίση στις αναδυόμενες αγορές
Τεστ για τις αξιολογήσεις των ασιατικών κρατών, η κρίση στις αναδυόμενες αγορές, σύμφωνα με τη Fitch Ratings
Η κρίση που λαμβάνει χώρα στις αναδυόμενες αγορές κατά τους τελευταίους περίπου δύο μήνες, αναμένεται να συνεχιστεί τους επόμενους 18 μήνες, εν μέσω αυξημένου κόστους δανεισμού (σε δολάριο ΗΠΑ), εμπορικών εντάσεων μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και επιβράδυνσης στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.
Τα παραπάνω σχολιάζει σε ανάλυσή της η Fitch Ratings
Όπως σημειώνει ο αμερικανικός οίκος, η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής βαραίνει τις προοπτικές των αναδυόμενων αγορών, ενώ οι ασιατικές χώρες εκτιμάται πως θα επηρεαστούν (σε ό,τι αφορά στο πιστωτικό προφίλ) από την περαιτέρω αστάθεια στις χρηματοπιστωτικές αγορές, η οποία θα «τεστάρει» την αντοχή τους στις εξωτερικές πιέσεις.
Ωστόσο, οι αναμενόμενες «ισχυρές απαντήσεις» των κρατών, θα να περιορίσουν τον αντίκτυπο στα πιστωτικά προφίλ, σχολιάζει η Fitch Ratings.
Ο οίκος παραθέτει και μία έρευνα που διεξήγαγε μεταξύ του επενδυτικού κοινού.
Το 61% των ερωτηθέντων στο Χονγκ Κονγκ και το 45% στη Σιγκαπούρη, πιστεύουν ότι η πίεση στις αναδυόμενες αγορές θα επιδεινωθεί, έναντι μόλις 30% στη Νέα Υόρκη.
Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην Ασία επικαλέστηκε ως μεγαλύτερη μεσοπρόθεσμη ανησυχία την αμερικανική εμπορική πολιτική και όχι την παγκόσμια νομισματική σύσφιξη, ενώ το αντίθετο ίσχυσε στη Νέα Υόρκη.
Τούτου λεχθέντος, υπενθυμίζεται πως η Fitch αναμένει τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων από τη Federal Reserve έως τα τέλη του 2019, κίνηση που θα οδηγήσει σε περαιτέρω ενίσχυση του δολαρίου ΗΠΑ και, ως αποτέλεσμα, σε υψηλότερη πίεση στις αναδυόμενες οικονομίες.
Τα διαγράμματα της έκθεσης:




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης