Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Μόνη λύση για την χώρα ο Μητσοτάκης – Πιστεύω τις διαβεβαιώσεις Στουρνάρα για τις τράπεζες

Γεωργιάδης: Μόνη λύση για την χώρα ο Μητσοτάκης – Πιστεύω τις διαβεβαιώσεις Στουρνάρα για τις τράπεζες
Η ΝΔ θα κάνει εξεταστική για τις πολιτικές ευθύνες της καταστροφικής διακυβέρνησης του α’ εξαμήνου του 2015 είπε ο κ.Γεωργιάδης
Την θέση ότι μόνη λύση για την Ελλάδα είναι η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Κ. Μητσοτάκης διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.
Σε δηλώσεις του στο Θέμα Fm ο κ.Γεωργιάδης, κληθείς να σχολιάσει τις πιέσεις στις μετοχές των τραπεζών, υποστήριξε ότι έχει πίστη στις διαβεβαιώσεις Στουρνάρα για το τραπεζικό σύστημα, αλλά και στα πρόσφατα stress tests που δεν έδειξαν πρόβλημα στην κεφαλαιακή τους επάρκεια.
Ερωτηθείς που οφείλεται η αναταραχή των τελευταίων ημερών στο χρηματιστήριο ο κ.Γεωργιάδης είπε «στην απουσία αναπτυξιακής πολιτικής από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, στο πισωγύρισμα που επιχειρείται ενόψει εκλογών στη χώρα μας και στην ιταλική κρίση».
«Η Ελλάδα χρειάζεται 100 δισ. επενδύσεις ή... δεύτε τελευταίον ασπασμόν» τόνισε ο κ.Γεωργιάδης.
Ως προς την τακτική της κυβέρνησης περιέγραψε κλίμα πόλωσης και σκανδαλολογίας με στόχο τη δεξιά παρένθεση και επισήμανε πως η ΝΔ θα κάνει εξεταστική για τις πολιτικές ευθύνες της καταστροφικής διαπραγμάτευσης του πρώτου εξαμήνου του 2015, καθώς οι ποινικές παραγράφονται.
Σε ότι αφορά στο μοντέλο διακυβέρνησης που θα ακολουθήσει το κόμμα του, δήλωσε πως η ΝΔ ακόμη και αν είναι αυτοδύναμη θα επιδιώξει τη συναίνεση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ερωτηθείς για το μέλλον της ΕΡΤ ο κ.Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως μπορεί να λειτουργεί καλύτερα και με λιγότερους υπαλλήλους, χωρίς αυτό να σημαίνει απολύσεις ενώ έκανε λόγο για μετακινήσεις και όχι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ώστε συνολικά ο δημόσιος τομέας να αποδίδει καλύτερα, όπως συμβαίνει σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης