Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurasia Group: Εισερχόμαστε σε... γεωπολιτική ύφεση - Οι ΗΠΑ προωθούν τον λαϊκισμό

Eurasia Group: Εισερχόμαστε σε... γεωπολιτική ύφεση - Οι ΗΠΑ προωθούν τον λαϊκισμό
Σύμφωνα με τη Eurasia Group «οι Αμερικανοί ενδιαφέρονται λιγότερο για την προώθηση της Δημοκρατίας» 
Για το τέλος της παγκόσμιας τάξης -όπως τη γνωρίζαμε- προειδοποιεί η Eurasia Group τονίζοντας ότι ο κόσμος εισέρχεται σε μια… γεωπολιτική ύφεση.
«Αυτή η γεωπολιτική ύφεση είναι κάτι πραγματικά απλό.
Είναι το τέλος της παγκόσμιας τάξης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.
Και δεν γνωρίζουμε τι σχήμα θα πάρει τη θέση της» επισημαίνει ο πρόεδρος της Eurasia Group, Ian Bremmer και τονίζει ότι μια νέα οικονομική ύφεση θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερο κατακερματισμό του κόσμου.
«Ανησυχώ πολύ ότι όταν ξεσπάσει η επόμενη οικονομική ύφεση -και σίγουρα δεν υπάρχει τόσο ελεύθερο χρήμα και όταν οι εταιρείες θα περιορίζουν τα επενδυτικά προγράμματα τους- τότε θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα.
Με άλλα λόγια, οι πολιτικές συνέπειες του επόμενου καθοδικού κύκλου της οικονομίας θα είναι πολύ μεγαλύτερες» τόνισε ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον Bremmer ο βασικός λόγος για την τρέχουσα πολιτική αναταραχή είναι ότι «η γεωπολιτική τάξη δεν είναι πλέον ευθυγραμμισμένη με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι σχέσεις μεταξύ Αμερικανών και Ευρωπαίων έχουν επιδεινωθεί με τους Ευρωπαίους να γίνονται όλο και πιο αδύναμοι στην παγκόσμια σκηνή.
«Οι Αμερικανοί ενδιαφέρονται λιγότερο για την προώθηση της Δημοκρατίας...
Σήμερα υπάρχει ένα επιχείρημα ότι οι Αμερικανοί προωθούν τον λαϊκισμό», είπε αναφερόμενος στη νέα κυβέρνηση της Ιταλίας.
«Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τον οποίο έχουμε εισέλθει σε γεωπολιτική ύφεση: διότι όλα τα μεγάλη διεθνή θεμέλια της παγκόσμιας τάξης δεν είναι γερά πλέον» τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης