Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Αύξηση στις αθετήσεις πληρωμών ομολόγων κινεζικών εταιρειών το 2019

Fitch: Αύξηση στις αθετήσεις πληρωμών ομολόγων κινεζικών εταιρειών το 2019
Αύξηση στις αθετήσεις πληρωμών ομολόγων κινεζικών εταιρειών αναμένει η Fitch
Οι αθετήσεις πληρωμών ομολόγων από κινεζικές εταιρείες αναμένεται να αυξηθούν εκ νέου το επόμενο έτος, παρά τη χαλαρή νομισματική πολιτική που εφαρμόζει η Λαϊκή Τράπεζας της Κίνας, εκτιμά η Fitch Ratings.
Ο αμερικανικός οίκος, στη σχετική έκθεση, επικαλείται τις υψηλότερες πιέσεις για αναχρηματοδότησης χρέους, τη μεγαλύτερη ανοχή του Πεκίνου στις αθετήσεις και την αυστηρότερη διαθεσιμότητα της πίστωσης.
Οι εταιρικές αθετήσεις πληρωμής ομολόγων θα παραμείνουν συγκεντρωμένες στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος αποκόμισε λιγότερα οφέλη από τη χαλαρή νομισματική πολιτική, επισημαίνεται.
Ως ποσοστό επί του συνολικού όγκου δανεισμού των κινεζικών εταιρειών, οι αθετήσεις έφθασαν το 0,23% το πρώτο εξάμηνο του 2018, από 0,37% το 2017 και 0,6% ένα χρόνο νωρίτερα.
Μεταξύ των εταιρειών που αθέτησαν πληρωμή χρέους το πρώτο μισό του έτους, ήταν οι China Energy Reserve και Chemicals Group.
«Η μείωση αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό τις βελτιωμένες συνθήκες στον τομέα των βασικών προϊόντων.
Παρόλα αυτά, αναμένουμε ότι το ποσοστό αθέτησης καθ'όλη τη διάρκεια του έτους να είναι υψηλότερο το 2018 από ό,τι το 2017, ενώ οι συνθήκες χρηματοδότησης για τον ιδιωτικό τομέα ενδέχεται να παραμείνουν σχετικά περιορισμένες.
Οι δυνατότητες εταιρικής δανειοδότησης εξακολουθούν να περιορίζονται από τους αυστηρότερους κανονισμούς για τη "σκιώδη τραπεζική", ενώ η πρόθεση των δανειστών περιορίζεται από την οικονομική αβεβαιότητα και τη μεταβλητότητα στις αγορές, παγκοσμίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης