Τελευταία Νέα
Διεθνή

Evans (Fed): Η εθνική οικονομία τα πάει εξαιρετικά καλά - Ανάπτυξη 3,2% το 2018, 2,5% το 2019

Evans (Fed): Η εθνική οικονομία τα πάει εξαιρετικά καλά - Ανάπτυξη 3,2% το 2018, 2,5% το 2019
Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα συνεχίσει λίγο ακόμη τις αυξήσεις των επιτοκίων, ώστε να φτάσει στο ουδέτερο επίπεδο του 2,75% - 3%, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed του Σικάγο 
Η εθνική οικονομία των ΗΠΑ τα πάει εξαιρετικά καλά, δήλωσε σήμερα (10/10/2018) ο πρόεδρος της Federal Reserve του Σικάγο, Charles Evans, προβλέποντας ότι η ανάπτυξη θα φτάσει το 3,2% το 2018, πριν επιβραδυνθεί στο 2,5% το 2019.
Όπως δήλωσε ο Evans, η αμερικανική οικονομία τα πάει αρκετά καλά αναφορικά με την απασχόληση και τον πληθωρισμό αυτή την στιγμή, εκτιμώντας πως το ποσοστό της ανεργίας θα υποχωρήσει έως και στο 3,5%, προτού αρχίσει να ανεβαίνει αργά προς το επίπεδο του 4,5%.
Ο ίδιος ανέφερε ότι η Fed θα συνεχίσει λίγο ακόμη τις αυξήσεις των επιτοκίων, ώστε να φτάσει στο ουδέτερο επίπεδο του 2,75% - 3%.
Σχολιάζοντας την κριτική που ασκεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, στη νομισματική πολιτική της Fed, ο Evans δήλωσε ότι αυτό είναι «ασυνήθιστο», ωστόσο τόνισε ότι είναι «δίκαιο» να ρωτά ο αμερικανός πρόεδρος τον λόγο για τον οποίο είναι αναγκαία η αύξηση των επιτοκίων.
Αναφερθείς στον εμπορικό πόλεμο, ο πρόεδρος της Fed του Σικάγο υπογράμμισε ότι κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξουν περισσότεροι χαμένοι από ό,τι κερδισμένοι από τους δασμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης