Speculator

Μέτοχοι σχεδιάζουν την αλλαγή διοίκησης στη FFG - Το κλειδί των εξελίξεων στη γενική συνέλευση στις 30/10

tags :
Μέτοχοι σχεδιάζουν την αλλαγή διοίκησης στη FFG - Το κλειδί των εξελίξεων στη γενική συνέλευση στις 30/10
Η διοίκηση της FFG  όπως αποκάλυψε η EY δεν έδινε οικονομικά στοιχεία για τη δραστηριότητες στην Ευρώπη
Αλλαγή διοίκησης με μοντέλο Ελλάκτωρ  αναζητούν  μέτοχοι της Folli – Follie οι  οποίοι να σημειωθεί νοιώθουν …μόνοι τους καθώς θεωρούν ότι ο ρυθμιστής της αγοράς δηλαδή η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εγκλωβίστηκε στα γρανάζια της νομοθεσίας και στα μάτια των επενδυτών φαίνεται ότι δεν μπορεί να δώσει λύσεις.
Επίσης η Δικαιοσύνη παρότι συνεχίζει την έρευνα τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα ορατά.  
Έτσι η αλλαγή διοίκησης είναι η μόνη ενδεδειγμένη λύση για μετόχους της Folli – Follie.
Οι εξελίξεις  προς αυτή την κατεύθυνση επιβλήθηκαν επί της ουσίας από την αποχώρηση της EY που είχε αναλάβει στοχευμένους ελέγχους στις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας του 2017.
Η διοίκηση της FFG  όπως αποκάλυψε η EY δεν έδινε οικονομικά στοιχεία για τη δραστηριότητες στην Ευρώπη.
Πηγή από την EY δεν ήταν σε θέση να σχολιάσει τη στάση της διοίκησης της εταιρείας ενώ δεν μπορεί να προσδιορίσει ποια θα είναι τα επόμενα  βήματα της διοίκησης του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου.
Ωστόσο εύλογες είναι οι απορίες  που διατυπώνονται  στην αγορά λέγοντας τι έκανε  η ΕΥ όλο αυτό το διάστημα που συμμετείχε στη διαδικασία και ποια  ήταν η δραστηριότητα της;
Από την πλευρά της η Fosun International με ποσοστό 13,9% στο μετοχικό κεφάλαιο της FFG φαίνεται να κρατά κλειστά τα χαρτιά της για τη στάση που θα κρατήσει στη γενική συνέλευση των μετόχων στις 30 Οκτωβρίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη γενική συνέλευση της περασμένης Τρίτης δεν έδωσε το παρόν και από ορισμένους ερμηνεύεται ως στάση στήριξης προς τη διοίκηση Κουτσολιούτσου.
Αξιόπιστη πηγή από το Fund θεωρεί ότι πιο σημαντικό είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάρτισης των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας χωρίς όμως να είναι σε θέση να προσδιορίσει πως μπορεί να γίνει αφού αποχώρησε η ΕΥ.
Να αναφερθεί ότι η τελευταία γενική συνέλευση που αναβλήθηκε συγκεντρώθηκε μόλις το 17,9% των μετοχών με τους ξένους θεσμικούς να συγκεντρώνουν πάνω από 10 εκατ μετοχές.
Η επαναληπτική γενική συνέλευση στις 30 Οκτωβρίου απαιτεί μόλις το 20% των μετοχών για να λάβει αποφάσεις.
Στην ημερήσια διάταξη των θεμάτων περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η έγκριση των ετήσιων εταιρικών και ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της διαχειριστικής χρήσεως 1.1.2017 – 31.12.2017, όπως αυτές θα αναμορφωθούν μετά την ολοκλήρωση του ήδη διενεργούμενου έκτακτου ελέγχου επ’ αυτών, κατόπιν της ανάκλησης της έκθεσης ελέγχου του Ορκωτού Λογιστή – Ελεγκτή, η  λήψη απόφασης για την διάθεση των αποτελεσμάτων της χρήσεως 1.1.2017 – 31.12.2017 και τη μη διανομή μερίσματος στους μετόχους,  η απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Λογιστή - Ελεγκτή από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τη χρήση 2017 και άλλα θέματα όπως η εκλογή νέων  μελών του διοικητικού συμβουλίου.
Πάντως η αποχώρηση της ΕΥ από τη διαδικασία ελέγχου των οικονομικών καταστάσεων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι διευθύνων σύμβουλος της FFG κ. Τζώρτζης Κουτσιούτσος θα ρίξει όλες τις ευθύνες στον πατέρα του όπως είχε  προανήγγειλε με συνέντευξη σου σε κυριακάτικη εφημερίδα αναδεικνύοντας ότι όλα τα πλασματικά στοιχεία των ισολογισμών προήλθαν  από τη Ασία που την ευθύνη είχε ο πατέρας του Δημήτρης  Κουτσολιούτσος.
Έγκυροι νομικοί κύκλοι θεωρούν ότι η επιχειρηματολογία δεν θα αντέξει όταν η υπόθεση έρθει ενώπιων της Δικαιοσύνης.  
Ωστόσο το πρόβλημα της εταιρείας είναι η διαθέσιμη ρευστότητα η οποία συρρικνώνεται μέρα με τη μέρα καθώς η εταιρεία έχει χάσει την πιστωτική γραμμή στήριξης από τις ελληνικές τράπεζες.
Η διοίκηση του Τζώρτζη Κουτοσλιούτσου θεωρεί ακόμη ότι η εταιρεία έχει ασημικά και ικανά περιουσιακά στοιχεία να αντέξει το τσουνάμι των αποκαλύψεων  και των  γεγονότων.
Πάντως το επόμενο βήμα της εταιρείας θα είναι η ένταξη της σε καθεστώς εξυγίανσης και συγκεκριμένα στο άρθρο 106β πριν εξαντληθεί ο χρόνος προστασίας από τους πιστωτές της.  
    
Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@banklingnews.gr  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης