Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Το sell off στις αγορές δεν είναι η αρχή της bear αγοράς - Δεν υπάρχει λόγος για πανικό - Οι εκτιμήσεις 3 επενδυτικών οίκων

tags :
Το sell off στις αγορές δεν είναι η αρχή της bear αγοράς - Δεν υπάρχει λόγος για πανικό - Οι εκτιμήσεις 3 επενδυτικών οίκων
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλλονται οι επενδυτές
Στην εκτίμηση ότι το sell off που σημειώθηκε αυτή την εβδομάδα στις διεθνείς αγορές δεν είναι η αρχή της bear αγοράς, αλλά μια απλή διόρθωση, συγκλίνουν οι αναλυτές.
Ειδικότερα, η εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Barings σε ενημερωτικό της σημείωμα επισημαίνει ότι δεν υπάρχει λόγος για πανικό ακόμα.
«Το απότομο sell off που βλέπουμε στην αγορά έχει κάνει πολλούς να αναρωτιούνται εάν πρόκειται για την αρχή του τέλους.
Οι επενδυτές δεν θα πρέπει να πανικοβάλλονται» είπε ο Christopher Smart από την Barings και πρόσθεσε «μέχρι στιγμής, υπάρχει η αίσθηση της προσωρινής διόρθωσης, που επηρεάζει κυρίως τις τεχνολογικές μετοχές.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η εταιρεία asset management, Amundi, που υποστηρίζει ότι ακόμα δεν πρόκειται για την αρχή της bear αγοράς.
«Οι οικονομικοί δείκτες εξακολουθούν να είναι υγιείς, αν και στις ΗΠΑ παρατηρείται μια επιβράδυνση, ενώ η εικόνα των δεικτών χρηματοοικονομικών των αγορών είναι πιο διάσπαρτη αλλά όχι τρομακτική» επισημαίνεται σε ανάλυση της Amundi.
Ο Shane Olivier, επικεφαλής της επενδυτικής στρατηγικής στην AMP Capital, δήλωσε ότι «η ιστορία μας λέει ότι μια μεγάλη αγορά αρκούδων απαιτεί ύφεση στις ΗΠΑ, αλλά αυτό δεν συμβαίνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης