Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ποιες υποψηφιότητες από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κλείδωσαν για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Ποιες υποψηφιότητες από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κλείδωσαν για τις αυτοδιοικητικές εκλογές
Αντίπαλοι για την Περιφέρεια Αττικής Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) και Πατούλης (ΝΔ)
Σε πυρετώδεις διεργασίες βρίσκονται τα επιτελεία τόσο της κυβέρνησης όσο και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για να οριστικοποιήσουν τους υποψήφιους που θα στηρίξουν στις αυτοδιοικητικές εκλογες.
Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε το μεσημέρι της Πέμπτης είχε σαφές εκλογικό περιεχόμενο και ο γραμματέας Πάνος Σκουρλέτης ενημέρωσε για την κατάσταση του κόμματος ενόψει των τετραπλών εκλογών είτε γίνουν όλες μαζί είτε όχι.
Μετά το τέλος της συνεδρίασης γνωστοποίησαν τους επτά υποψηφίους για τις περιφερειακές εκλογές που στην πλειονότητά τους είναι ΠΑΣΟΚογενείς.
Έτσι, ανακοινώθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις περιφερειακές εκλογές θα υποστηρίξει τη Ρένα Δούρου για την Περιφέρεια Αττικής, και τον Θεόδωρο Γαλιατσάτο στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ο οποίος για μεγάλο διάστημα φλέρταρε με τη ΛΑΕ του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Επίσης, τον νυν περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρο Καρυπίδη, ο οποίος αποτελούσε επιλογή των ΑΝΕΛ και μάλιστα είχε ξεσηκωθεί θόρυβος εναντίον του στις εκλογές του 2014 επειδή, όντας δημοσιογράφος είχε καλέσει στην τηλεοπτική εκπομπή του σε κανάλι της Κοζάνης τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.
Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αναγκαστεί να τοποθετήσει άλλον υποψήφιο στη Δυτική Μακεδονία έστω και χαμηλού βεληνεκούς και στήριξε επισήμως τον κ. Καρυπίδη στο δεύτερο γύρο.
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υποστηρίζει τον Γιώργο Δέδε, όπως και  το νυν περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, ο οποίος είχε εκλεγεί με το ΠΑΣΟΚ και διετέλεσε μάλιστα και υφυπουργός Δικαιοσύνης επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου.
Πρόκειται για ανιψιό του στενού συνεργάτη του Ανδρέα Παπανδρέου, Γιώργου Κατσιφάρα.
Για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ανακοινώθηκε η στήριξη στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου Κατσιμίγα ενώ για τη Στερεά Ελλάδα ο Δημήτρης Αναγνωστάκης.
Εντύπωση πάντως προκαλεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανακοίνωσε ποιον υποστηρίζει στην Κρήτη αν και αναμενόταν ότι είχε επιλέξει τον σημερινό περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη ο οποίος είχε εκλεγεί επίσης με το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα ο Αλέξης ΤΣίπρας πριν από λίγες μέρες που επισκέφθηκε τα Χανιά τον είχε παρά το πλευρό του.
Προκλήθηκε όμως ενόχληση στο Μαξίμου για το πρόσωπό του καθώς υπήρξαν πληροφορίες ότι ταυτόχρονα συζητά και με τη ΝΔ.

Με Πατούλη στην περιφέρεια Αττικής η ΝΔ

Απο το στρατόπεδο της Αξιωματικής Αντιπολίτευςης τέσσερα πρόσωπα που προέρχονται από την αυτοδιοίκηση θα διεκδικήσουν τις περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Ελλάδας με τη στήριξη της ΝΔ. Σύμφωνα με πηγές της Πειραιώς την Παραςκευή το πρωί κλείδωσαν οι εξής υποψηφιότητες:

- O Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δημάρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης θα είναι ο αντίπαλος της Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής.
- Ο επί τρεις θητείες Δήμαρχος Καλαμάτας και επί σειρά ετών πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου Παναγιώτης Νίκας θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου απέναντι στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Δέδε και τον νυν περιφερειάρχη Π. Τατούλη
Επίσης στην Πειραιώς κλείδωσαν ως υποψήφιοι περιφερειάρχες και δύο νέα αυτοδιοικητικά στελέχη.
Πρόκειται για τον 34χρονο αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας Φάνη Σπανό ο οποίος θα διεδικήσει την περιφέρεια  Στερεάς Ελλάδας απέναντι στον εκλεκτό της Κουμουνδούρου Μανώλη Αναγνωστάκη και τον 38χρονο περιφερειακό σύμβουλο Αιτωλοακαρνανίας και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη που θα αναμετρηθεί με τον Απόστολο Κατσιφάρα τον οποίο στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης