Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπουργικό συμβούλιο εκτόνωσης μετά τον «τυφώνα» Καμμένου σήμερα 16/10

Υπουργικό συμβούλιο εκτόνωσης μετά τον «τυφώνα» Καμμένου σήμερα 16/10
Προσπάθεια να «πέσουν οι τόνοι» επιχειρεί η κυβέρνηση
Στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών από τις 12:00 στον απόηχο της «θύελλας» που προκάλεσαν οι δηλώσεις του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου για plan B στο Σκοπιανό και την επέκταση των αμερικανικών βάσεων πέραν της Σούδας, σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, στρέφονται τα βλέμματα της πολιτικής επικαιρότητας.
Έτσι, στη Βουλή και δη στην αίθουσα που συνεδριάζει το υπουργικό, θα επέλθει το πρώτο και πολυσυζητημένο τετ α τετ του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο.
Και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η τοποθέτηση του πρωθυπουργού αλλά και αν θα δώσει εξηγήσεις ο κυβερνητικός εταίρος ενώπιον των υπουργών της κυβέρνησης.
Άλλωστε, το υπουργικό συμβούλιο έρχεται και μετά τη ζύμωση που έγινε το Σαββατοκύριακο στην Κεντρική Επιτροπή εκεί όπου ακούστηκαν πολλά από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γι αυτή την κυβερνητική συνεργασία.

Καμμένος ενώπιον των επικριτών του

Ο Πάνος Καμμένος βέβαια, έδωσε ήδη το στίγμα του μιλώντας τη Δευτέρα στην ΕΡΤ στέλνοντας μηνύματα με αποδέκτες τόσο τον κυβερνητικό του εταίρο όσο και το δικό του κομματικό ακροατήριο.
Σε μια προσπάθεια να εξηγήσει γιατί παρουσίασε το εναλλακτικό σχέδιο για το Σκοπιανό στον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Γουές Μίτσελ, δήλωσε ότι «έχω υποχρέωση ως κυβερνητικός εταίρος να εξηγήσω ότι η Συμφωνία των Πρεσπών εμάς ως κυβερνητικό εταίρο δεν μας βρίσκει σύμφωνους».
Αποκρούοντας τον χαρακτηρισμό «Σαλβίνι της Ελλάδας», τοποθέτησε και τον πρωθυπουργό στο κάδρο, επισημαίνοντας: «Οι ΑΝΕΛ δεν είναι Σαλβίνι, είναι αναγκαίο καλό - ο Τσίπρας γνωρίζει, αλλά δεν εγκρίνει την εναλλακτική πρόταση για τα Σκόπια».
Επανέλαβε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν κινδυνεύει από τους ΑΝΕΛ έως ότου έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή.
Μετά το «δείγμα γραφής» που έδωσε ο κ. Καμμένος από τηλεοράσεως, μένει να δούμε αν θα το πράξει σήμερα και στο υπουργικό.  
Στην κυβέρνηση επιχειρούν να ρίξουν τους τόνους και όπως υποστηρίζουν πολιτικοί παρατηρητές το Μέγαρο Μαξίμου με τη σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου φέρνει τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ενώπιον των συναδέλφων του προκειμένου να δοθούν κατ’ ιδίαν οι κατάλληλες εξηγήσεις.
Ο αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολίτευσης από την πλευρά του, πέταξε το γάντι στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, τονίζοντας ότι «ο κ. Καμμένος είχε την ευκαιρία να άρει την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση όταν καταθέσαμε τον Ιούνιο πρόταση δυσπιστίας με αφορμή την άκρως προβληματική συμφωνία των Πρεσπών».
Ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «όσο παρατείνεται αυτή η άτυπη προεκλογική περίοδος και όσο η χώρα είναι εγκλωβισμένη σε αντιφάσεις των κυβερνητικών εταίρων τόσο μεγαλύτερη ζημιά θα γίνεται στα εθνικά συμφέροντα».
Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για ένα «κυνικό συνεταιρισμό εξουσίας» τον οποίο όπως είπε, έχουν αντιληφθεί όλοι οι Έλληνες.
«Με ένα ετερόκλητο δίδυμο που το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να παραμείνει λίγους ακόμη μήνες στις καρέκλες της εξουσίας», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στην ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου περικλείονται ζητήματα οικονομίας και κυρίως ο προϋπολογισμός αλλά και ο προγραμματισμός του νομοθετικού έργου καθώς όπως έχει προαναγγείλει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, θα ξεκινήσει η νομοθέτηση του πακέτου ελαφρύνσεων που είχε εξαγγείλει από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης όπως και οι διαδικασίες που απαιτούνται για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης