Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Μόσχα στις 29 Οκτωβρίου ο Π. Καμμένος - Επίσημη επίσκεψη λίγο πριν τη συνάντηση Τσίπρα – Putin

Στη Μόσχα στις 29 Οκτωβρίου ο Π. Καμμένος - Επίσημη επίσκεψη λίγο πριν τη συνάντηση Τσίπρα – Putin
Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ρωσίας θα πραγματοποιηθεί στις 7/12
Πυκνώνουν οι επαφές μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας σε μια προσπάθεια αναθέρμανσης των ελληνορωσικών σχέσεων ύστερα από το "θερμό" διπλωματικό επεισόδιο του περασμένου καλοκαιριού καθώς όπως έγινε γνωστό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα στις 29 Οκτωβρίου.
Την είδηση επιβεβαίωσε μέσω του twitter και του προσωπικού του λογαριασμού ο ίδιος ο κ.Καμμένος.
Σημειώνεται πως η επίσκεψη αυτή θα πραγματοποιηθεί λίγες μόλις ημέρες πριν από την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα συναντηθεί στις 7 Δεκεμβρίου με τον πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin στη Μόσχα.
Οι επαφές αυτές αναμένεται να αποτελέσουν το έναυσμα για την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, μετά το «θερμό διπλωματικό επεισόδιο» που κατεγράφη στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, όταν και η ελληνική πλευρά απέλασε για λόγους εθνικής ασφαλείας δύο Ρώσους διπλωμάτες (με την κατηγορία ότι αποπειράθηκαν να αλιεύσουν πληροφορίες και να χρηματίσουν Έλληνες αξιωματούχους με στόχο τη μη επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ) με τη Μόσχα να απαντά με τον ίδιο τρόπο.
Υπενθυμίζεται μάλιστα πως λόγω αυτού του επεισοδίου είχε ματαιωθεί και η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov στην Αθήνα, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις αρχές του φθινοπώρου.
Οι εξελίξεις αυτές δείχνουν πως υπάρχει η διάθεση και από τις δύο πλευρές να αφήσουν πίσω την κρίση στις μεταξύ τους σχέσεις και να οικοδομήσουν μια νέα σχέση συνεργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης