Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Θα υπάρξει κοινοβουλευτική πλειοψηφία για τη Συμφωνία των Πρεσπών – Καμία απώλεια δεδηλωμένης

Κατρούγκαλος: Θα υπάρξει κοινοβουλευτική πλειοψηφία για τη Συμφωνία των Πρεσπών – Καμία απώλεια δεδηλωμένης
Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται ο Π. Καμμένος να ρίξει την κυβέρνηση υποστήριξε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ
Βέβαιος ότι θα υπάρξει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να περάσει από την ελληνική Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπ. Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, ο οποίος τόνισε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να χαθεί η δεδηλωμένη για την κυβέρνηση.
Σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Κατρούγκαλος αναφέρθηκε στα όσα έγιναν στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, τονίζοντας ότι αυτό που έγινε ήταν να τεθεί το ζήτημα των διαφορετικών δηλώσεων του υπ.Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένου το τελευταίο διάστημα.
Ο κ.Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι ο Π. Καμμένος δεν πρόκειται να ρίξει σε καμία περίπτωση την κυβέρνηση, ενώ διαβεβαίωσε πως το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν πρόκειται να παραπεμφθεί στις καλένδες.
«Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών γιατί τη θεωρούμε και αμοιβαία επωφελή και θεωρούμε ότι θα σταθεροποιήσει τη γενικότερη περιοχή των Βαλκανίων» είπε ο κ.Κατρούγκαλος, ο οποίος ερωτηθείς για τις νέες προκλήσεις από την Τουρκία στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, υπογράμμισε πως «και οι προηγούμενες προσπάθειες της Τουρκίας να προβάλει με έναν τρόπο που δεν συνάδει με το διεθνές δίκαιο τα συμφέροντά της, όπως τα αντιλαμβάνεται, έπεσαν στο κενό και αυτό πρόκειται να συμβεί και τώρα».
«Η γειτονική χώρα έχει χαρακτηριστικά αναθεωρητισμού, δηλαδή προσπάθειες να αναμορφώσει το διεθνές δίκαιο κατά τα δικά της νοούμενα συμφέροντα, στο DNA της εξωτερικής πολιτικής της» τόνισε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης