Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φοιτητής ο δράστης του μακελειού στην Κριμαία -Τουλάχιστον 18 νεκροί, 50 τραυματίες σε κολέγιο - Putin: Αναζητούμε το κίνητρο

Φοιτητής ο δράστης του μακελειού στην Κριμαία -Τουλάχιστον 18 νεκροί, 50 τραυματίες σε κολέγιο - Putin: Αναζητούμε το κίνητρο
Η επίθεση συγκρίνεται με τη σφαγή στο Beslan το 2004, κατά την οποία σκοτώθηκαν 333 άνθρωποι
(upd1) Τουλάχιστον 18 νεκροί και 50 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από το μακελειό σε κολέγιο στην πόλη Κερτς της Κριμαίας.
Ο δράστης, ένας 22χρονος φοιτητής, αυτοκτόνησε, όπως μεταδίδει το Russia Today.
Αρχικά τα ρωσικά μέσα μετέδωσαν ότι η έκρηξη οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου, ωστόσο στη συνέχεια εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός και τις έρευνες ανέλαβε η αντιτρομοκρατική.
Δηλώσεις, όπως ήταν φυσικό, για το τραγικό περιστατικό πραγματοποίησε και ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, ο οποίος τόνισε ότι οι ερευνητές των αρμόδιων ρωσικών αρχών αναζητούν το κίντητρο της επίθεσης.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, η Επιτροπή δήλωσε πως μπορεί να υπήρξαν περισσότεροι από ένας άνθρωποι πίσω από την επίθεση και πως διεξάγεται έρευνα για ενδεχόμενους συνεργούς.
Η Επιτροπή δήλωσε πως η αρχική εξέταση των σορών στο σημείο της επίθεσης δείχνει πως τα θύματα πέθαναν από τραύματα που προκλήθηκαν από πυροβολισμούς, σύμφωνα πάντα με το RIA.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov δήλωσε νωρίτερα ότι οι ερευνητές εξετάζουν το σενάριο της τρομοκρατίας ως το πιθανότερο.
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι πριν την έκρηξη στο κολέγιο ακούστηκαν πυροβολισμοί.
Όπως αναφέρει το Interfax τα περισσότερα θύματα είναι φοιτητές.
Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη επίθεση στο έδαφος της Κριμαίας από τότε που η περιοχή προσαρτήθηκε στη Ρωσία το 2014.
Η επίθεση συγκρίνεται με τη σφαγή στο Beslan το 2004, κατά την οποία σκοτώθηκαν 333 άνθρωποι.


 


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης