Κόντρα Κουτεντάκη με Χουλιαράκη: Δύο σενάρια στον προϋπολογισμό - Ατεκμηρίωτο το «κάνεις λάθος»

Κόντρα Κουτεντάκη με Χουλιαράκη: Δύο σενάρια στον προϋπολογισμό - Ατεκμηρίωτο το «κάνεις λάθος»
Το Γραφείο Προϋπολογισμού στη Βουλή επιμένει ότι τα σενάρια στον προϋπολογισμό είναι δύο και απαντά στο «κάνεις λάθος» του Χουλιαράκη
Νέα κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του Γραφείου Προϋπολογισμού στη Βουλή και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.
Αφορμή είναι το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2019 που συζητείται αυτές τις ημέρες στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, με το Γραφείο Προϋπολογισμού να επιμένει ότι υπάρχουν δύο σενάρια και τον αναπληρωτή υπουργός Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, να κάνει λόγο για λάθος.
Όλα άρχισαν κατά χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής, όταν ο κ. Χουλιαράκης χαρακτήρισε «λάθος» την έκθεση του Γραφείου που μιλά για προσχέδιο δύο σεναρίων.
Σήμερα, ήρθε η σειρά του κ. Κουτεντάκη να απαντήσει στην Βουλή και παρουσία του κ. Χουλιαράκη να επισημάνει «είναι άλλο η διαφωνία και άλλο ο χαρακτηρισμός ότι το Γραφείο κάνει λάθος ειδικά αν είναι ατεκμηρίωτος».
Μάλιστα σε ανακοίνωση του Γραφείου Προϋπολογισμού επισημαίνεται ότι «το προσχέδιο προϋπολογισμού 2019 αναφέρει ρητά:
1. Στον τίτλο του πίνακα 2.1 (σελ. 18) το "Σενάριο βάσης" και
2. Στον τίτλο του πίνακα 2.8 (σελ. 37) το "Σενάριο με ενσωματωμένες τις προτιθέμενες δημοσιονομικές παρεμβάσεις"».
«Πρόκειται δηλαδή για δύο σενάρια που παράγουν διαφορετικά δημοσιονομικά αποτελέσματα.
Αυτή είναι άλλωστε η δομή παρουσίασης τόσο των Μεσοπρόθεσμων Προγραμμάτων Δημοσιονομικής Στρατηγικής όσο και των Προσχεδίων προϋπολογισμών που καταθέτουν τα κράτη-μέλη στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού εξαμήνου, σύμφωνα με το αναθεωρημένο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS