Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Οι Podemos φέρνουν στο κοινοβούλιο την πλήρη νομιμοποίηση της κάνναβης

Ισπανία: Οι Podemos φέρνουν στο κοινοβούλιο την πλήρη νομιμοποίηση της κάνναβης
Πλήρη νομιμοποίηση της κάνναβης στην Ισπανία προτείνουν οι Podemos
Το θέμα της πλήρους νομιμοποίησης της κάνναβης φέρνουν άμεσα στο ισπανικό κοινοβούλιο οι Podemos του Pablo Inglesias, μία ημέρα αφότου ο Καναδάς έγινε η δεύτερη χώρα στον κόσμο που νομιμοποίησε τη χρήση κάνναβης για ψυχαγωγικούς λόγους.
Το αριστερό κόμμα στηρίζει την πλήρη αποποινικοποίηση στα πρότυπα της Ουρουγουάης και του Καναδά, ενώ προτάσσουν τις ωφέλειες από την ιατρική χρήση του φυτού η οποία προς το παρόν επιτρέπεται κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.
Το σχέδιο προβλέπει την ελεύθερη καλλιέργεια (για την οποία θα δίνεται άδεια κεντρικά από το κράτος και τις υπηρεσίες του) ενώ αναμένεται να δοθεί έμφαση στην μονοκαλλιέργεια για καλύτερα αποτελέσματα.
Παράλληλα, θα τροποποιηθεί το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο το οποίο ποινικοποιεί την πώληση και την καλλιέργεια και περιορίζει στο ελάχιστο την κατανάλωση για προσωπικούς, κυρίως ψυχαγωγικούς, σκοπούς.
Σε ανύποπτο χρόνο, επισημαίνεται, ο Pablo Inglesias είχε δηλώσει ότι "είναι εντελώς παράλογο να μπορείς να αγοράσεις τεκίλα ή τζιν στο σούπερ μάρκερ και την ίδια ώρα η μαριχουάνα να είναι παράνομη".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης