Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Στο 1,2% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο 2018 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Ιαπωνία: Στο 1,2% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο 2018 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Οι αναλυτές προέλβεπαν ότι ο ετήσιος πληωθρισμός στην Ιαπωνία θα παραμείνει αμετάβλητος στο 1,3%
Μικρότερη του αναμενομένου αποδείχθηκε η ετήσια άνοδος στον πληθωρισμό της Ιαπωνίας για τον Σεπτέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (19/10) στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών της χώρας.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 1,2% σε ετήσια βάση, έναντι 1,3% τον Αύγουστο του 2018, και έναντι εκτιμήσεων επίσης στο 1,3%.
Οι χρεώσεις καυσίμων, φωτός και νερού σημείωαν τη μεγαλύτερη άνοδο, και συγκεκριμένα κατά +3,7% σε ετήσια βάση και κατά +0,5% σε μηνιαία βάση.
Παράλληλα, οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά +1,8% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2017 και κατά +0,5% τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους.
Σε ότι αφορά τις τιμές κατοικιών και επίπλων, σημειώθηκε οριακή πτώση κατά -0,1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.
Εξαιρουμένων των νωπών τροφίμων, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά +1% σε ετήσια βάση και κατά +0,1% σε μηνιαία βάση.
Εφόσον εξαιρεθούν και οι τιμές της ενέργειας, η άνοδος στις τιμές καταναλωτή περιορίστηκε στο +0,4% σε ετήσια βάση, ενώ παρέμειναν αμετάβλητες σε σύγκριση με τον Αύγουστο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης