Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Στις 27/10 η Σύνοδος Κορυφής Γαλλίας, Γερμανίας, Τουρκίας και Ρωσίας - Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στη Συρία

Στις 27/10 η Σύνοδος Κορυφής Γαλλίας, Γερμανίας, Τουρκίας και Ρωσίας - Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στη Συρία
Η τετραμερής Σύνοδος Κορυφής αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη στις 27 Οκτωβρίου
Στην Τουρκία αναμένεται να λάβει χώρα η τετραμερής Σύνοδος Κορυφής για τη Συρία, όπως δήλωσε σήμερα (19/10) ο εκπρόσπωπος του τούρκου προέδρου, Tayyip Erdogan, με την ημερομηνία της συνάντησης να ορίζεται στις 27 Οκτωβρίου.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε σήμερα ο προεδρικός εκπρόσωπος, Ibrahim Kalin, στη Σύνοδο Κορυφής αναμένεται να παρευρεθούν ο ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, ο γάλλος ομόλογός του, Emmanuel Macron, καθώς και η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel.
Μέσω της συνάντησης θα υπάρξουν «προσπάθειες για την εξεύρεσης μίας λύσης μακράς διάρκειας στη σύγκροση της Συρίας», ενώ θα συζητηθεί και η κατάσταση που επικρατεί στην συριακή επαρχία του Ιντλίμπ.
Σημειώνεται ότι η παραπάνω συνάντηση είχε προαναγγελθεί στα τέλη του περασμένου μήνα από τη γερμανία καγκελάριο, χωρίς ωστόσο να είναι τότε γνωστή η ημερομηνία και η χώρα που θα τη φιλοξενήσει.
Στις 17 Σεπτεμβρίου, η Ρωσία και η Τουρκία ανακοίνωσαν την επίτευξη συμφωνίας που έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης ασφαλείας γύρω από το Ιντλίμπ, στην οποία μένουν 3 εκατομμύρια πολίτες.
Όπως αναφέρει η συμφωνία, η παραπάνω ζώνη αναμένεται να διαχωρίσει της περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης από αυτές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της αντιπολίτευσης, υπό την εποπτεία Μόσχας και Άγκυρας.
Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ χαιρέτισαν την παραπάνω συμφωνία, χαρακτηρίζοντάς την ένα «σημαντικό βήμα» το οποίο «παγώνει» τον καταστροφικό επταετή πόλεμο στη Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης