Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Διευρύνθηκε στα 24 δισ. ευρώ το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών για τον Αύγουστο του 2018

Ευρωζώνη: Διευρύνθηκε στα 24 δισ. ευρώ το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών για τον Αύγουστο του 2018
Τα στοιχεία για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Ευρωζώνης ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σημαντική διεύρυνση κατέγραψε το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών στην Ευρωζώνη για τον Αύγουστο του 2018, σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τα προκατακρτικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Ιδιαίτερα, το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών στην ενιαία νομισματική ένωση, διαμορφώθηκε στα 24 δισ. ευρώ, έναντι 19 δισ. ευρώ τον Ιούλιο του 2018, την ίδια στιγμή που τον Αύγουστο του 2017 το πλεόνασμα είχε ανέλθει στα 39 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι τα στοιχεία για τον προηγούμενο μήνα αναθεωρήθηκαν στα 19 δισ. ευρώ έναντι 21,3 δισ. ευρώ, καθώς και ότι στα στοιχεία που αφορούν τον Αύγουστο ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν πλεόνασμα ύψους 21,4 δισ. ευρώ.
Το εμπορικό πλεόνασμα αυξήθηκε στα 22 δισ. ευρώ, έναντι 19 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που το πλεόνασμα του εμπορίου υπηρεσιών μειώθηκε σα 9 δισ. ευρώ, έναντι 10 δισ. ευρώ προηγουμένως.
Για το 12μηνο που ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο, το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 379 δισ. ευρώ ή 3,3% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης, έναντι 330 δισ. ευρώ ή 3% του ΑΕΠ την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.
Η παραπάνω αύξηση οφείλεται κυρίως στο πλεόνασμα του τομέα υπηρεσιών, το οποίος αυξήθηκε στα 117 δισ. ευρώ, έναντι 71 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος, καθώς και στη μείωση του ελλείμματος στο δευτερογενές εισόδημα, και συγκεκριμένα στα 141 δισ. ευρώ έναντι 149 δισ. ευρώ προηγουμένως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης