Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moscovici: Δεν θα παρέμβουμε στην οικονομική πολιτική της Ιταλίας - Conte: Δεν θα αλλάξουμε τον προϋπολογισμό

Moscovici: Δεν θα παρέμβουμε στην οικονομική πολιτική της Ιταλίας - Conte: Δεν θα αλλάξουμε τον προϋπολογισμό
Ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici, δήλωσε ότι οι διαφορετικές απόψεις σχετικά με τον ιταλικό προϋπολογισμό μπορούν να διευθετηθούν με διάλογο
Την ισχυρή δέσμευση της Ιταλίας στην ΕΕ και το ευρώ επεσήμανε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici, σε κοινές δηλώσεις του με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Giuseppe Conte, ο οποίος με τη σειρά του διεμήνυσε ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνουν αλλαγές στον προϋπολογισμό.
«Κατά τις επαφές μου στην Ιταλία, είναι ξεκάθαρο ότι θέλουν να παραμείνουν στην καρδιά της Ευρώπης» δήλωσε και πρόσθεσε ότι «οι διαφορετικές απόψεις σχετικά με τον προϋπολογισμό μπορούν να ξεπεραστούν με διάλογο».
Επίσης απέρριψε τα σενάρια εξόδου της Ιταλίας από το ευρώ τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία λογική γι' αυτό το ενδεχόμενο, καθώς οι περισσότεροι Ιταλοί είναι υπέρ της παραμονής τους στην ευρωζώνη.
Παράλληλα, ο Moscovici επεσήμανε ότι «η ΕΕ δεν θα παρέμβει στις οικονομικές πολιτικές της Ιταλίας.
Καταλαβαίνουμε τις προτεραιότητες της ιταλικής κυβέρνησης όσον αφορά την οικονομία».
Ακόμη εκτίμησε ότι «δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης» της ιταλικής κρίσης στις άλλες χώρες, μολονότι οι αγορές ανησυχούν για το ιταλικό χρέος.
Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος, την ώρα που το spread των ιταλικών ομολόγων σε σχέση με τα γερμανικά αυξήθηκε σε υψηλό 5,5 ετών σήμερα 19/10, στις 332 μονάδες βάσης, απάντησε αρνητικά.
Από την πλευρά του, ο Conte τόνισε ότι «δεν υπάρχει λόγος να γίνουν αλλαγές στον προϋπολογισμό» και πρόσθεσε ότι τη Δευτέρα (22/10/2018) θα απαντήσουν στην επιστολή της Κομισιόν.
Τέλος επεσήμανε απευθυνόμενος στον Moscovici ότι η υπέρβαση στον προϋπολογισμό δεν είναι τόσο άσχημη όσο υποστηρίζει η Κομισιόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης