Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bild: Κατακρημνίζονται CDU και SPD στη Γερμανία - Στο 25% η Merkel στο 15% οι Σοσιαλδημοκράτες

Bild: Κατακρημνίζονται CDU και SPD στη Γερμανία - Στο 25% η Merkel στο 15% οι Σοσιαλδημοκράτες
Οι Πράσινοι στην Γερμανία ισχυροποιούνται έχουν βρεθεί στην δεύτερη θέση και ακολουθούν οι εθνικιστές του AfD στην 3η θέση
Σημαντική πτώση καταγράφονται στα δημοσκοπικά ποσοστά των Χριστιανοδημοκρατών CDU και Σοσιαλδημοκρατών SPD στη Γερμανία καθώς δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Emnid για λογαριασμό της κυριακάτικης Bild αναφέρει ότι το CDU υποχωρεί στο 25% από 33% που είχε λάβει στις εκλογές και το SPD βυθίζεται στο 15% από 21% που είχε λάβει στις εκλογές. 
Το κόμμα της A. Merkel (CDU) εμφανίζεται αποδυναμωμένο κατά 1% ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες κατά 2% αντίστοιχα σε σχέση με ανάλογη δημοσκόπηση της περασμένης εβδομάδας.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη δημοσκοπική πτώση των δύο εταίρων του μεγάλου συνασπισμού στο Βερολίνο που έχει καταμετρηθεί μέχρι σήμερα.
Αντιθέτως, οι Πράσινοι (Die Gruenen) θα ελάμβαναν 19%, δηλαδή 2% περισσότερο από την προηγούμενη δημοσκόπηση γεγονός που δείχνει μια δυναμική των Πρασίνων στη Γερμανία καθώς μετά τις εκλογές στη Βαυαρία η ανοδική τους τάση καταγράφεται και σε ολόκληρη τη χώρα.
Η ακροδεξιά "Εναλλακτική για την Γερμανία" (AfD) διατηρεί το 15%, παραμένοντας στο ίδιο ποσοστό με τους Σοσιαλδημοκράτες, ενώ το Φιλελεύθερο Κόμμα της Γερμανίας (FDP) θα ψήφιζε το 10% των Γερμανών πολιτών αυξημένο κατά 1% και την Αριστερά (Die Linke) επίσης το 10% έχοντας ωστόσο απώλειες της τάξης του 1%.



Η μεγάλη πτώση σε CDU και SPD επιβεβαιώβεται και σε δημοσκόπιση της Forsa

Ανατροπή πολιτικού σκηνικού διαμορφώνεται στην Γερμανία καθώς το CDU της Merkel συνεχίζει να υποχωρεί στο 27% ενώ οι πράσινοι εκτινάσσονται στο 21% με βάση δημοσκόπησης της Forsa.
Τρίτο κόμμα αναδεικνύονται οι εθνικιστές του AfD Εναλλακτική για την Γερμανία με 15% ενώ οι σοσιαλοδημοκράτες υποχωρούν στην 4η θέση στο 14%.
Μετά τις εκλογές στην Βαυαρία οι πράσινοι αρχίζουν να ισχυροποιούνται δημοσκοπικά και πλέον βρίσκονται στην δεύτερη θέση.
Να σημειωθεί ότι οι Πράσινοι και οι Εθνικιστές του AfD έχουν τις πιο καθαρές θέσεις για τους μετανάστες.
Οι Πράσινοι τάσσονται ξεκάθαρα υπέρ των μεταναστών και οι εθνικιστές κατά.
Η πολιτική της Merkel που αποτελεί συγκερασμό θέσεων των Πρασίνων και των Εθνικιστών δεν αποδίδει στην Γερμανία.
Ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι οι φιλελεύθεροι υποχωρούν, μετά το ναυάγιο των συνομιλιών με την Merkel δεν κατάφεραν να ανακάμψουν.



Με βάση τα δημοσκοπικά ευρήματα τα κόμματα στην Γερμανία θα έπαιρναν τις εξής έδρες
CDU/CSU-EPP Χριστιανοδημοκράτες: 189 (-42) | 28%
AfD-EFDD Εθνικιστές: 38 (+35) | 16%
GRÜNE-G/EFA Πράσινοι: 38 (+37) | 16%
SPD-S&D Σοσιαλοδημοκράτες: 28 (-31) | 16%
LINKE-LEFT Αριστεροί: 6 (+1) | 9%
FDP-ALDE Φιλελεύθεροι: 0 (nc) | 6%




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης