Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης: Αποσταθεροποιητική για την κυβερνητική πολιτική η παρέμβαση Καμμένου

Βούτσης: Αποσταθεροποιητική για την κυβερνητική πολιτική η παρέμβαση Καμμένου
«Eπί της ουσίας δεν υπάρχει κανένα ζήτημα σε ό,τι αφορά τα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών», τόνισε ο Ν. Βούτσης
«Η παρέμβαση του υπουργού Άμυνας, ιδιαίτερα στην Αμερική, λειτούργησε αποσταθεροποιητικά και δημιούργησε όξυνση», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.
Ειδικότερα, ο κ. Βούτσης σε συνέντευξή του στην Εποχή αναφέρει πως «η διάσταση απόψεων, σε συνδυασμό με όσα αναίτια τέθηκαν περί «μυστικών κονδυλίων», οδήγησαν τον υπουργό Εξωτερικών στην παραίτησή του».
Κληθείς να μιλήσει για τη διαχείρηση των «μυστικών κονδυλίων», έκανε λόγο για «ένα ολισθηρό έδαφος, το οποίο δημιουργήθηκε από τις αιτιάσεις, στις οποίες -κατά τις διαρροές- αναφέρθηκε ο υπουργός Αμύνης στο υπουργικό συμβούλιο», προσθέτοντας πως ο ίδιος θεωρεί ότι «επί της ουσίας δεν υπάρχει κανένα ζήτημα σε ό,τι αφορά τα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών».
Ακόμη, ο κ. Βούτσης τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, συμπληρώνοντας ότι «ο πρωθυπουργός ήταν σαφής στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και είναι κοινή απόφαση να εξαντληθεί η θητεία μας».
Εκτίμησε δε, ότι θα υπάρξει σαφής πλειοψηφία όταν έρθει στη Βουλή προς κύρωση η συμφωνία των Πρεσπών, σημειών9οντας πως «από εκεί και πέρα, κατά το Σύνταγμα, χρειάζεται πρόταση δυσπιστίας και 151 ψήφοι για να πέσει μια κυβέρνηση.
Δεν υπάρχουν 151 βουλευτές που θα το έκαναν αυτό».
Αναφερόμενος στα επόμενα κυβερνητικά μεταμνημονιακά βήματα, σημείωσε ότι αυτή η εξέλιξη αφήνει σαφώς το περιθώριο για την άσκηση δημοσιονομικής πολιτικής από την κυρίαρχη κυβέρνηση στην Ελλάδα, με πρώτο μέτρο τη μη εφαρμογή της περικοπής των συντάξεων και του αφορολόγητου, καθώς και τη λελογισμένη εφαρμογή των αντιμέτρων, μαζί με τις επιπλέον εξαγγελίες που έγιναν από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ.
Κληθείς να απαντήσει για το πώς θα αντιμετωπίσει το κόμμα τον κυβερνητισμό, επισήμανε ότι «ο κυβερνητισμός και οι καθεστωτικές αντιλήψεις ενυπάρχουν πάντοτε ως προκλήσεις και ως παγίδες της διακυβέρνησης και της εξουσίας, για κάθε κόμμα, πόσο μάλλον για την Αριστερά, που πολιτεύεται σε επίπεδο διακυβέρνησης».
«Είναι ένας τομέας που δοκιμαζόμαστε, ειδικά όσοι βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης, και φοβάμαι ότι σε αρκετές περιπτώσεις δεν έχουμε δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα. Είναι ανοιχτό πρόβλημα, το οποίο θα πρέπει να δούμε κατάματα και να αποστούμε αυτής της αντίληψης», συμπλήρωσε.
Τέλος, για το πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις ο κ.Βούτσης ανέφερε ότι «μέχρι το τέλος του χρόνου θα τεθεί αυτό το ζήτημα και θα ληφθεί απόφαση της ολομέλειας της βουλής», ενώ «τις προσεχείς μέρες θα επιδόσουμε στην πολιτική ηγεσία της χώρας τους τέσσερις πρώτους τόμους του φακέλου της Κύπρου».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης