Επεισόδια σε διαδηλώσεις κατά της λιτότητας στην Αργεντινή

Επεισόδια σε διαδηλώσεις κατά της λιτότητας στην Αργεντινή
Επεισόδια σε διαδηλώσεις στην Αργεντινή
Επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα (24 Οκτωβρίου 2018) στο Μπουένος Άιρες, καθώς η αστυνομία της Αργεντινής έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών, δακρυγόνων και νερού υπό πίεση εναντίον διαδηλωτών που κατέκλυσαν σήμερα τον χώρο μπροστά από το Κογκρέσο για να διαμαρτυρηθούν κατά του του προϋπολογισμού της κυβέρνησης για το 2019, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει μέτρα όπως μεγάλες περικοπές δαπανών, που στοχεύουν στη μείωση του δημοσίου ελλείμματος.
Χιλιάδες ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Κογκρέσο, μεταξύ αυτών εκπαιδευτικοί και μέλη κοινωνικών και αριστερών οργανώσεων, για να καταγγείλουν τα μέτρα λιτότητας του Προέδρου Mauricio Macri.
Ορισμένοι από τους διαδηλωτές πέταξαν πέτρες, ξύλα και απορρίμματα εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, που απάντησαν με πλαστικές σφαίρες, ενώ έστησαν μεταλλικά κιγκλιδώματα σε μια απόπειρα να απωθήσουν το πλήθος.
Η συνεδρίαση της ολομέλειας στο Κογκρέσο με αντικείμενο τον προϋπολογισμό ξεκίνησε πριν από το μεσημέρι.
Ο κ. Macri χρειάζεται την έγκριση του προϋπολογισμού από το κοινοβούλιο για να προχωρήσει με την εφαρμογή των οικονομικών μέτρων.

Διαβάστε: Sandleris (Κεντρική Τράπεζα Αργεντινής): Κάποιες στιγμές, η χρηματοπιστωτική καταιγίδα ηρεμεί αλλά μετά γίνεται πιο έντονη

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS