Τελευταία Νέα
Διεθνή

Salvini: Να υπάρξει διάλογος με τη Ρωσία - Όχι στις κυρώσεις

Salvini: Να υπάρξει διάλογος με τη Ρωσία - Όχι στις κυρώσεις
Για διάλογο με τη Ρωσία καλεί ο Matteo Salvini 
Έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα για διάλογο με τη Μόσχα απηύθυνε αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών, Matteo Salvini, καταδικάζοντας για άλλη μία φορά τις οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία.
«Εν έτει 2018 οι διαφωνίες πρέπει να επιλύονται γύρω από ένα τραπέζι, ενώ κοιτάζει ο ένας τον άλλον στα μάτια, με την υπογραφή μιας συμφωνίας και όχι να μιλάμε για οικονομικές κυρώσεις, για άρματα και για στρατιώτες στα σύνορα.
Δεν το χρειαζόμαστε αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκα του Βορρά, σε ομιλία του σε ένα φόρουμ στη Βερόνα.
Ο Matteo Salvini επισκέφθηκε τη Μόσχα την περασμένη εβδομάδα και έχει ήδη καταγγείλει τον «παραλογισμό» των δυτικών κυρώσεων.
«Είμαι πεπεισμένος ότι οι κυρώσεις είναι μια οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανοησία».
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Giuseppe Conte επισκέφθηκε και αυτός τη Ρωσία στις αρχές της εβδομάδας και ζήτησε την επανένταξη της χώρας στην G7, απ' όπου είχε αποκλειστεί με αφορμή την προσάρτηση της Κριμαίας.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επιβάλλει στη Ρωσία κυρώσεις από το 2014 εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία.
Οι κυρώσεις ανανεώνονται κατά διαστήματα από τα μέλη της ΕΕ, ενώ μετά την τελευταία ανανέωση του εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι τον Ιανουάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης