Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Αμετάβλητα στο 7,5% διατήρησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα της χώρας - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Ρωσία: Αμετάβλητα στο 7,5% διατήρησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα της χώρας - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Το περασμένο μήνα, η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας προχώρησε στην πρώτη αύξηση των επικτοκίων από το 2014
Αμετάβλητο διατήρησε το βασικό της επιτόκιο η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας, κατά την ολοκλήρωση της σημερινής (26/10) συνεδρίασης, μετά την απροσδόκητη αύξηση που πραγματοποίησε τον περασμένο μήνα.
Ειδικότερα, η Τράπεζα της Ρωσίας αποφάσισε να διατηρήσει το βασικό επιτόκιο στο 7,5% κατά την συνεδρίαση του Οκτωβρίου, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Σημειώνεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2018, το επιτόκιο αυξήθηκε κατά 0,25% για πρώτη φορά από το 2014.
«Η εγχώρια χρηματοπιστωτική αγορά σταθεροποιήθηκε στο διάστημα από την προηγούμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Τράπεζα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «οι πληθωριστικοί κίνδυνοι παραμένουν αυξημένοι, ιδιαίτερα σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα».
Παράλληλα, η Τράπεζα πρόσθεσε ότι «η αβεβαιότητα για τις μελλοντικές εξωτερικές συνθήκες εξακολουθεί να υφίσταται», ενώ παράλληλα προέβλεψε ότι ο ετήσιος πληθωρισμός θα διαμορφωθεί στο 5-5,5% το 2019 και θα επιστρέψει στο 4% το 2020.
Μεταξύ άλλων, η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας ανέφερε ότι «θα εξετάσει την ανάγκη περαιτέρω αυξήσεων του βασικού επιτοκίου, λαμβάνοντας υπόψην τον πληθωρισμό και την οικονομική δυναμική έναντι των προβλέψεων, καθώς και τους κινδύνους που δημιουργούν οι εξαωτερικές συνθήκες και η αντίδραση των χρηματοπιστωτικών αγορών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης