Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πιέσεις στα κεφάλαια θα δεχθεί η Εθνική από τη δίωξη Φραγκιαδάκη για την υπόθεση ΛΕΠΕΤΕ

Πιέσεις στα κεφάλαια θα δεχθεί η Εθνική από τη δίωξη Φραγκιαδάκη για την υπόθεση ΛΕΠΕΤΕ
Δεν είναι δάνειο η χρηματοδότηση του ΛΕΠΕΤΕ αναφέρει ο εισαγγελέας
Βόμβα στην Εθνική Τράπεζα βάζει η εισαγγελική διάταξη με την οποία ασκείται κακουργηματική δίωξη για απιστία κατά συναυτουργία υπερβαίνουσα το ποσό των 30.000 ευρώ  κατά του πρώην διοικητή της Εθνικής Τράπεζας κου Λεωνίδα Φραγκιαδάκη αλλά και όλων των νομίμων εκπροσώπων της Τράπεζας (μέλη ΔΣ)  καθώς κρίνεται αβάσιμος ο προβαλλόμενος ο υπερασπιστικός ισχυρισμός του Λεωνίδα Φραγκιαδάκη ότι τα χρηματικά ποσά που κατέβαλε η ΕΤΕ αποτελούν δάνειο.
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα δεν προκύπτουν συγκεκριμένα περιστατικά κατάρτισης δανείων με συγκεκριμένο περιεχόμενο και όρους μεταξύ Εθνικής και ΛΕΠΕΤΕ ο οποίος μάλιστα στερείται νομικής προσωπικότητας. 
Αυτό πρακτικά ανοίγει το δρόμο ώστε να υποχρεωθεί η Εθνική να καταβάλλει τεράστια ποσά άνω των 120 εκ ευρώ για το ΛΕΠΕΤΕ κατ έτος με ανάλογες επιδράσεις στην κεφαλαιακή της θέση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η δίωξη αφορά στην περίοδο όπου ήταν Διευθύνων Σύμβουλος ο κύριος Φραγκιαδάκης και περιλαμβάνει και μέλη του ΔΣ της τράπεζας που παρέμειναν στη διοίκηση της ΕΤΕ μετά την αλλαγή Διευθύνοντος Συμβούλου.
Η δίωξη ασκήθηκε μετά από μηνυτήρια αναφορά 6 συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας αλλά και του Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΤΕ με δικηγόρο τον κ. Αλέξανδρο Στρίμπερη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποκάλυψη της άσκησης δίωξης από το bankingnews έδωσε τροφή σε δικηγόρους που έχουν προβεί σε νομικές ενέργειες οι οποίες δεν έχουν τελεσφορήσει να πανηγυρίσουν και να προβούν σε αυθαίρετες εκτιμήσεις προκαλώντας σύγχυση σε συνταξιούχους και εργαζόμενους της ΕΤΕ.
Άμεση ήταν η αντίδραση του Συλλόγου Συνταξιούχων της ΕΤΕ που εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ

Με αίσθημα ευθύνης σας δηλώνουμε ότι βάση της υπό στοιχεία ΑΒΜ: 2018/148  Μηνυτήριας Αναφοράς του Συλλόγου μας και μελών του, απευθυνόμενης ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, διατάχθηκε η άσκηση ποινικής δίωξης από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών κατά του Λεωνίδα Φραγκιαδάκη και των νομίμων εκπροσώπων της ΕΤΕ για κακουργηματικές πράξεις.
Επειδή οι διάφοροι που συστηματικά παραπληροφορούν για ευνόητους λόγους διαδίδουν αβασίμως πράγματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, όπως για διώξεις των μελών της Διαχειριστικής Επιτροπής του ΛΕΠΕΤΕ, το καλό που έχουν να κάνουν αυτοί είναι να σωπάσουν και να σεβαστούν τα όσα παρήγγειλε ο Αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών, κος Νικόλαος Ι. Δεγαϊτης κρίνοντας επί της Μήνυσης – Έγκλησης του ΣΣΕΤΕ και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΣΕΤΕ και μόνον.

Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Την ίδια στιγμή ο νομικός σύμβουλος του Συλλόγου Συνταξιούχων της ΕΤΕ κ Αλέξανδρος Στρίμπερης σε ανακοίνωσή του αναφέρει «ότι η προσφυγή έξι μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Συνταξιούχων της ΕΤΕ, κατά της υπ’ αριθμ. 7104/2018 Απορριπτικής διάταξης του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αθηνών, έγινε δεκτή με την υπ’ αριθμ. ΠΡΦ 18-209 Εισαγγελική Διάταξη του Αντιεισαγγελέως Εφετών κ. Νικολάου Ι. Δεγαΐτη και παραγγέλθηκε η άσκηση ποινικών διώξεων κακουργηματικού χαρακτήρα κατά του Λεωνίδα Φραγκιαδάκη και λοιπών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας.
Ενημέρωσα τηλεφωνικά όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΣΕΤΕ, δεδομένου ότι αυτό που κρίθηκε ήταν το βάσιμο της αρχικής μήνυσης – έγκλησης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου και τίποτε άλλο.
 Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια και μόνο.
Καλό είναι ορισμένοι κύκλοι να μην προτρέχουν για τα τόσο λεπτά ζητήματα του ΛΕΠΕΤΕ και λασπώνουν ανθρώπους και συνειδήσεις.
 
Πρώτη ενημέρωση: 26/10/2018 -12:00

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης