Τελευταία Νέα
Διεθνή

FYROM: Ανεξάρτητη κοινοβουλευτική ομάδα συγκροτούν οι βουλευτές του VMRO που ψήφισαν για τη Συμφωνία των Πρεσπών

FYROM: Ανεξάρτητη κοινοβουλευτική ομάδα συγκροτούν οι  βουλευτές του VMRO που ψήφισαν για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Η νέα κοινοβουλευτική ομάδα θα ασκεί αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Zaev 
Ανεξάρτητη κοινοβουλευτική Ομάδα συγκρότησαν οι οκτώ βουλευτές της αντιπολίτευσης των Σκοπίων που υπερψήφισαν την συνταγματική αναθεώρηση στη Βουλή , στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Μετά την αποπομπή τους από το αντιπολιτευτικό VMRO, την επομένη της ψήφισης από τη Βουλή της πΓΔΜ οι επτά βουλευτές του VMRO κι ένας βουλευτής που στήριζε κοινοβουλευτικά το κόμμα, ανακοίνωσαν ότι δημιουργούν την δική τους κοινοβουλευτική ομάδα.
Όπως έγινε γνωστό ο πρόεδρος της Βουλής των Σκοπίων, έλαβε τις σχετικές ειδοποιήσεις από τους οκτώ βουλευτές με τις οποίες του ανακοίνωναν ότι πλέον θα λειτουργούν στο κοινοβούλιο ως ανεξάρτητοι και ότι δημιουργούν ανεξάρτητη Κ.Ο.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο ΜΙΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του συντονίστρια αυτής της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας θα είναι η πρώην υπουργός Πολιτισμού στην κυβέρνηση Gruevsky, Elizabeta Milevska.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα ΚΟ θα έχει αντιπολιτευτικό χαρακτήρα.
Τα μέλη της θα συμμετέχουν στις συζητήσεις για τα σχέδια των τροπολογιών της αναθεώρησης του Συντάγματος, κατά τις οποίες θα υποστηρίξουν τα τέσσερα αιτήματα που απέστειλαν στην Βουλή πριν την ψηφοφορία για την αναθεώρηση που έγινε στις 19 Οκτωβρίου.
Τα συγκεκριμένα αιτήματα τους αφορούν τις εγγυήσεις για την διασφάλιση της "Μακεδονικής ταυτότητας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης