Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ρωσία: Το ΝΑΤΟ πρέπει να εγκαταλείψει την πολιτική αντιπαράθεσης και να βοηθήσει την εξομάλυνση των σχέσεών μας

Ρωσία: Το ΝΑΤΟ πρέπει να εγκαταλείψει την πολιτική αντιπαράθεσης και να βοηθήσει την εξομάλυνση των σχέσεών μας
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Alexander Grushko, κάλεσε το ΝΑΤΟ να εγκαταλείψει την τρέχουσα πορεία αντιπαράθεσης
Έκκληση προς το ΝΑΤΟ να καταστήσει δυνατή την εξομάλυνσης των σχέσων με τη Ρωσία και να θέσει τέλος στην πολιτική της αντιπαράθεσης, απηύθυνε σήμερα (29/10) ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Alexander Grushko, ο οποίος ήταν ο απεσταλμένος της Ρωσίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία μέχρι τον Ιανουάριο.
Ειδικότερα, ο ρώσος υπουργός δήλωσε ότι «σήμερα είναι προφανές για εμάς ότι εάν επιστρέψουμε στη σχέση Ρωσίας-ΝΑΤΟ, δε μπορεί να υπάρξη αποκατάσταση της ομαλότητας, εκτός εάν το ΝΑΤΟ εγκαταλείψει τη σημερινή πορεία αντιπαράθεσης».
«Εάν το ΝΑΤΟ δε δώσει τέλος στην αντιπαράθεση, η επιστροφή στις φυσιολογικές σχέσεις μεταξύ της συμμαχίας και της Ρωσίας είναι αδύνατη», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της χώρας.
Σημειώνεται ότι το περασμένο διάστημα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, κατηγόρησε πρόσφατα τη Ρωσία για «απερίσκεπτη συμπεριφορά», ενώ τόνισε ότι η Μόσχα «παραβιάζει εδώ και πολύ καιρό τη Συνθήκη Πυρηνικών Δυνάμεων Μέσου Βεληνεκούς (INF)», διατηρώντας κοινή θέση με τα επιχειρήματα του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, τα οποία σχετίζονται με την αποχώρηση από τη Συνθήκη.
Νωρίτερα εντός της ημέρας, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu, δήλωσε ότι η δραστηριότητα του ΝΑΤΟ γύρω από τα σύνορα της χώρας έχει αυξηθεί σημαντικά, έχοντας μάλιστα φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης