Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Στο 2,2% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Οκτώβριο 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Ευρωζώνη: Στο 2,2% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Οκτώβριο 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή της Ευρωζώνης διαμορφώθηκε στο 1,1% έναντι 0,9% τον Σεπτέμβριο
Περαιτέρω ενίσχυση αναμένεται να σημειώσει ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη για τον Οκτώβριο του 2018, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat, τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο ετήσιος δείκτης τιμών καταναλωτή στην ενιαία νομισματική ένωση αναμένοται να σκαρφαλώσει στο 2,2% έναντι ετήσιας ανόδου 2,1% τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα (31/10) η Eurostat.
Οι τιμές στον τομέα της ενέργειας αναμένεται να καταγράψουν τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο, και συγκεκριμένα κατά 10,6% έναντι ετήσιας ανόδου 9,5% τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα, ο ρυθμός πληθωρισμού στα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό αναμένεται να διαμορφωθεί στο 2,2%, ενώ ο πληθωρισμός στον τομέα των υπηρεσιών προβλέπεται να αυξηθεί κατά 1,5%.
Ο χαμηλότερος ρυθμός πληθωρισμί αναμένεται να καταγραφεί στα μη ενεργειακά βιομηχανικά προϊόντα, και συγκεκριμένα στο 0,4%.
Εξαιρουμένων των τιμών της ενέργειας, των τροφίμων, του αλκοόλ και του καπνού, ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,1% έναντι 0,9% τον Σεπτέμβριο και έναντι εκτιμήσεων στο 1%.
Σημειώνεται ότι τα τελικά στοιχεία για την πληρθωριμό στην Ευρωζώνη αναμένεται να δημοσιευθούν στις 16 Νοεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης