Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η Αλβανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καταδικάζει το ρατσιστικό πανό κατά της Ελλάδας

Η Αλβανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καταδικάζει το ρατσιστικό πανό κατά της Ελλάδας
Η Αλβανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αντιδρά στο ανθελληνικό πανό 
Το πανό που σήκωσαν οι οπαδοί της Παρτιζάνι Τιράνων στο περιθώριο του παιχνιδιού με την Σκεντέρμπεου, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Αλβανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία κάνει λόγο για «νοσηρά μυαλά», που «δεν έχει καμία σχέση με τον πυρήνα του αθλήματος».
Υπενθυμίζεται ότι το πανό αυτό είχε σηκωθεί για τον ομογενή, Κωνσταντίνο Κατσίφα, ο οποίος έπεσε νεκρός την 28η Οκτωβρίου από πυρά της Αλβανικής Αστυνομίας.
«Ένας Έλληνας νεκρός, ένας μπάσταρδος λιγότερος», ήταν το μήνυμά του.
Η ανακοίνωση της Αλβανικής Ομοσπονδίας αναφέρει:
«Η Αλβανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου εκφράζει τη βαθιά της περίσκεψη και παίρνει αποστάσεις από το περιστατικό που έγινε κατά τη διάρκεια του αγώνα Παρτιζάνι-Σκεντέρμπεου, ξεκαθαρίζοντας ότι το πανό που ανάρτησαν οι οπαδοί της Παρτιζάν στην αρχή της αναμέτρησης είναι τρομερά ρατσιστικό, με απαράδεκτο μήνυμα για αγωνιστικούς χώρους και ποδοσφαιρικά παιχνίδια.
Παρόλο που οι υπεύθυνοι επενέβησαν για να απομακρυνθεί, ο σκοπός και η πράξη δεν μπορούν παρά να τύχουν κατακραυγής.
Αυτό το μήνυμα δεν έχει καμία σχέση με τον πυρήνα του ποδοσφαίρου, που στόχο έχει να ενώνει τους ανθρώπους και να προάγει την ειρήνη και την αρμονία.
Η Ομοσπονδία αποστρέφεται σθεναρά τη γλώσσα που χρησιμοποίησαν κάποια νοσηρά μυαλά, που έχουν ως στόχο να αναμίξουν το ποδόσφαιρο με τον ρατσισμό και τον ψευτοπατριωτισμό και διαβεβαιώνει τον κόσμο πως θα προσπαθήσει στα γήπεδα να κυριαρχήσει η ομόνοια, η ευγενής άμιλλα και η αγάπη, καθώς και το μήνυμα ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να κυριαρχεί πάνω από όλα.
Επαναλαμβάνουμε ότι είμαστε εντελώς αποστασιοποιημένοι από οποιαδήποτε πρόκληση και εκφράζουμε την πεποίθηση ότι αυτό το διασπαστικό πανό δεν θα καταστρέψει την εικόνα του πραγματικού ποδοσφαίρου.
Βγάζοντας αυτήν την κόκκινη κάρτα σε αυτό το επικίνδυνο περιστατικό για την εικόνα του ποδοσφαίρου, διαβεβαιώνουμε ότι θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ότι τόσο κοντόφθαλμες προσεγγίσεις δεν θα περάσουν ατιμώρητες, προκειμένου να μην λερώσουν την εικόνα του ποδοσφαίρου.
Επίσης, θα ερευνήσουμε και τις ευθύνες του συλλόγου, της Παρτιζάνι, και ενημερώνουμε ότι οι νομικές επιτροπές της Ομοσπονδίας θα συγκεντρωθούν επειγόντως και θα εξετάσουν το όλο περιστατικό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης