Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Τελικά, πόσο γενναιόδωρος ήταν με την Ελλάδα ο Schaeuble;

tags :
Τελικά, πόσο γενναιόδωρος ήταν με την Ελλάδα ο Schaeuble;
To Spiegel ανέφερε σε παλιότερο δημοσίευμα: «ουδέποτε ο Schaeuble ανέλαβε την ηγεσία μιας χώρας και ίσως γι’ αυτό μετέτρεψε το Eurogroup σε όργανο άσκησης εξουσίας»
Ευτυχώς που η Ελλάδα βγήκε από τα μνημόνια και έχει πάρει την τύχη της στα χέρια της (λέμε τώρα) και ευτυχώς που ο Wolfgang Schaeuble παρέδωσε το χαρτοφυλάκιο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, διαφορετικά θα μας περίμεναν χειρότερες μέρες.
Ο λόγος; Ο Schaeuble δεν φαίνεται ικανοποιημένος με τα δεινά που επέβαλε στους Έλληνες στο… όνομα της τήρησης των δημοσιονομικών κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μάλιστα, όχι μόνο δεν πιστεύει ότι το παρατράβηξε αλλά θεωρεί ότι ήταν και γενναιόδωρος.
«Η κατηγορία στο κοινοβούλιό μου ήταν ότι παραήμουν γενναιόδωρος με την Ελλάδα.
Και αυτό ήταν αλήθεια διότι οι Έλληνες δεν τηρούσαν τους κανόνες» δήλωσε ο ίδιος στην Deutsche Welle.
Βέβαια, υπάρχει και η άλλη άποψη σύμφωνα με την οποία -όπως αναφερόταν και σε παλιότερο δημοσίευμα του Der Spiegel- «ουδέποτε ο Schaeuble ανέλαβε την ηγεσία μιας χώρας και ίσως γι’ αυτό μετέτρεψε το Eurogroup σε όργανο άσκησης εξουσίας».
Δεν ήταν λίγες οι φορές άλλωστε που ο ίδιος είχε θέσει θέμα Grexit εκτοξεύοντας σχετικές απειλές, είχε επιτεθεί κατά των Ελλήνων λέγοντας ότι ζουν πέρα από τις δυνατότητες τους, είχε χαρακτηρίσει την Ελλάδα βαρέλι χωρίς πάτο.
Ποιος ξεχνάει άλλωστε το σχέδιο Schaeuble για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
Επί μήνες ο τότε Γερμανός υπουργός Οικονομικών συγκρουόταν με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάνη Βαρουφάκη επιδιώκοντας μια «προσωρινή αποχώρηση» της Ελλάδας από το ευρώ, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που τα Eurogroup κατέληγαν σε ναυάγιο λόγο της στάσης του Βερολίνου.
Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι η απόφαση για την απομείωση του ελληνικού χρέους ήρθε την τελευταία στιγμή, επίσης λόγω Schaeuble.
Τα δόντια του προς την ελληνική κυβέρνηση είχε δείξει και το 2016 όταν σε ένα πάνελ για την ανοικοδόμηση της Ευρώπης, όπου συμμετείχε και ο Αλέξης Τσίπρας.
«Είναι η εφαρμογή, ηλίθιε» είχε πει τότε προκειμένου να δώσει έμφαση στην ανάγκη τήρησης των ευρωπαϊκών νομισματικών και οικονομικών κανόνων.
Τι θα γινόταν δηλαδή εάν ο Schaeuble δεν ήταν τόσο… γενναιόδωρος με την Ελλάδα;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης