Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πετρόπουλος: Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει την όποια απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αναδρομικά

Πετρόπουλος: Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει την όποια απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αναδρομικά
"Δεν δικαιούμαστε να επιστρέψουμε περικοπές που το Ανώτατο Δικαστήριο θα έχει απορρίψει", αναφέρει ο Τ. Πετρόπουλος
Θα εφαρμόσει η κυβέρνηση την όποια απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αναδρομικά, ξεκαθαρίζει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τ. Πετρόπουλος, σε συνέντευξή του στα Νέα.
Όπως σημειώνει, «θα εφαρμόσουμε την απόφαση που θα εκδώσει το Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά την εξέταση και των αντίθετων αποφάσεων των κατώτερων δικαστηρίων.
Δεν δικαιούμαστε να επιστρέψουμε περικοπές που το Ανώτατο Δικαστήριο θα έχει απορρίψει».
Ο κ. Πετρόπουλος εξηγεί ότι  το ΣτΕ είχε εκδώσει την απόφαση το 2015 για να δοθούν αναδρομικά οι μειώσεις των συντάξεων για αγωγές που είχαν γίνει μέχρι την έκδοση της απόφασής του και δέχτηκε ότι η δημοσιονομική συνταξιοδοτική δαπάνη δεν θα υπερβαίνει το 16,2% του ΑΕΠ και προσθέτει «δεν βλέπω με ποια δικαιολογητική βάση μπορεί να αλλάξει το ΣτΕ θέση.
Θα συγκρουστεί με τον εαυτό του;
Αν επρόκειτο να αποφασίσει διαφορετικά, η δαπάνη θα ξεπερνούσε στο πολλαπλάσιο το 16,2% του ΑΕΠ, που σύμφωνα με το ΣτΕ είναι επιβεβλημένη ανώτατη δαπάνη».
Ακόμη, ο κ. Πετρόπουλος προαναγγέλλει ρύθμιση οφειλών «με απλοποιημένες διαδικασίες» για εκείνους που δεν κατάφεραν για τεχνικούς λόγους να ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων, αποσαφηνίζοντας ότι όποιος εγκαταλείψει ρύθμιση οφειλής στην οποία έχει ενταχθεί, δεν θα ενταχθεί σε νέα ρύθμιση και θα απολέσει εκείνες στις οποίες είχε ενταχθεί.
Για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ, ο υφυπουργός αναφέρει ότι ανταποκρίνονται στους στόχους που τέθηκαν από την έναρξη της κυβερνητικής θητείας τον Σεπτέμβριο του 2015 και υπογραμμίζει πως «δημιουργούμε όρους για την ανάπτυξη, επιτυγχάνουμε βελτίωση βασικών δεικτών της οικονομίας, ενισχύουμε την κοινωνία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης