Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφοδρή κριτική Obama κατά Trump για το μεταναστευτικό - Η δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει με αυτόν τον τρόπο

Σφοδρή κριτική Obama κατά Trump για το μεταναστευτικό - Η δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει με αυτόν τον τρόπο
Ο Obama κατηγόρησε Trump για εκβιαστική εκμετάλλευση των μεταναστών και για «τακτική του τρόμου»
Επικριτικός όσο ποτέ ήταν ο πρώην αμερικανός πρόεδρος Barack Obama κατά του νυν προέδρου Donald Trump για το μεταναστευτικό.
Μόλις τέσσερις ημέρες πριν από τις κρίσιμες ενδιάμεσες εκλογές για την ανανέωση των μελών του Κογκρέσου ο Obama δήλωσε δημόσια (χωρίς αναφέρει το όνομα του Trump) ότι ο αμερικανός πρόεδρος κατασκευάζει τις κατηγορίες κατά των μεταναστών.
Ο Obama κατηγόρησε Trump για εκβιαστική εκμετάλλευση των μεταναστών και για «τακτική του τρόμου» σε ομιλία του χθες (2/11) στο Μαϊάμι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.
«Σας λένε ότι ένα σωρό φτωχοί πρόσφυγες που είναι χιλιάδες μίλια μακριά συνιστούν υπαρξιακή απειλή για την Αμερική», είπε.
και τόνισε πως «αυτοί που έπρεπε να αποτελούν πρότυπο για τους νέους (φωτογραφίζοντας τον αμερικανό πρόεδρο) λένε πράγματα που βγάζουν από το κεφάλι τους».
«Η ανάπτυξη του στρατού που διέταξε ο Trump στα σύνορα με το Μεξικό είναι ένας πολιτικός ελιγμός», πρόσθεσε ο Obama τονίζοντας ότι ο αμερικανός πρόεδρος χωρίζει «ακόμη και τους γενναίους στρατιώτες μας από τις οικογένειές τους».
Η σημερινή αμερικανική κυβέρνηση «προσπαθεί διαρκώς να αποσπά την προσοχή από την πολιτική της», είπε ο Obama και πρόσθεσε ότι η δημοκρατία «δεν μπορεί να λειτουργήσει.»
Χιλιάδες πρόσφυγες από την Κεντρική Αμερική κατευθύνονται προς τα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό και ο πρόεδρος Trump έδωσε εντολή στο Πεντάγωνο να στείλει στρατιώτες στη μεθόριο.
Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για "εισβολή" και απειλή για την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο Obama τόνισε ακόμη ότι οι εκλογές από μόνες τους δεν θα "εξαλείψουν τον ρατσισμό, τον σεξισμό και την ομοφοβία, αλλά θα είναι μια αρχή".
Από την πλευρά του ο Trump ο κατηγόρησε τον Obama ότι δεν ανταποκρίθηκε στις δεσμεύσεις του προς τους ψηφοφόρους.
Ο πρώην πρόεδρος είπε «το ένα ψέμα μετά το άλλο» και «δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», δήλωσε ο Trump μιλώντας την ίδια ώρα σε προεκλογική συγκέντρωση στη Βιρτζίνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης