Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας – Τι δήλωσαν

Σύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας – Τι δήλωσαν
Ιστορική χαρακτήρισαν τη σημερινή ημέρα τόσο ο Οικουμενικός Πατριάρχης, όσο και ο πρόεδρος της Ουκρανίας, P. Poroshenko
Τη βούλησή τους να ενισχύσουν τη συνεργασία μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ουκρανικής Πολιτείας, στο πλαίσιο της διαδικασίας για την εκχώρηση Αυτοκεφαλίας στην ενιαία Ορθόδοξη Εκκλησίας της χώρας, επιβεβαίωσαν εκ νέου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Petro Poroshenko.
Ο Petro Poroshenko  πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι και συνοδευόταν από τους αντιπροέδρους της κυβερνήσεώς του, Stepan Kubiv και Gennadiy Zubko, τους υπουργούς Εξωτερικών, Pavlo Klimkin, 'Αμυνας, Stepan Poltorak, τον γενικό εισαγγελέα, Yuriy Lutsenko, πολυμελές κλιμάκιο συνεργατών του και τον πρέσβη της χώρας του στην 'Αγκυρα, Andriy Sybiga.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας  έγινε εγκαρδίως δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και μετά την κατ' ιδίαν συνάντησή τους στο Πατριαρχικό Γραφείο, οι δυο τους υπέγραψαν διμερή Συμφωνία Συντονισμού και Συνεργασίας, παρουσία συνεργατών και εκπροσώπων των ΜΜΕ, στην Αίθουσα του Θρόνου.
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας χαρακτήρισε ιστορική τη σημερινή ημέρα, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «οι Ουκρανοί ήθελαν και προσεύχονταν για να έχουμε μια ενιαία, τοπική, αυτοκέφαλη Εκκλησία» και εξέφρασε εξ ονόματος του ουκρανικού λαού τη βαθιά ευγνωμοσύνη του για αυτή τη σοφή απόφαση χορηγήσεως του Αυτοκεφάλου στην ενιαία Ορθόδοξη Ουκρανική Εκκλησία.
Πρόσθεσε ότι η συμφωνία που υπέγραψαν «θα μας βοηθήσει ώστε πολύ σύντομα να χορηγηθεί ο Τόμος του Αυτοκεφάλου» και θα βοηθήσει τον ουκρανικό λαό στον δρόμο προς την αυτοκεφαλία, θα σταματήσουν οι αιρέσεις, οι εντάσεις και θα κυριαρχήσει πάλι η ειρήνη στην Ουκρανία.
Ιστορική χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα για τις σχέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου με την Ουκρανία και ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος αναφερόμενος στη συμφωνία που υπεγράφη ανέφερε ότι «θα επισπεύσει την έκδοση του Τόμου αναγνωρίσεως της Αυτοκεφαλίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας εις την Ουκρανία».
Επιπλέον, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ουκρανίας για την παραχώρηση στη Μητέρα Εκκλησία του περικαλλούς Ι.Ν. του Αγίου Ανδρέου στο Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης