Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bolton (σύμβουλος Trump): Το δημόσιο χρέος συνιστά οικονομική απειλή για τις ΗΠΑ

Bolton (σύμβουλος Trump): Το δημόσιο χρέος συνιστά οικονομική απειλή για τις ΗΠΑ
O Bolton προέβλεψε ότι, οι αμυντικές δαπάνες των ΗΠΑ θα «εξομαλυνθούν» στο εγγύς μέλλον
Ως απειλή για τις ΗΠΑ χαρακτήρισε το δημόσιο χρέος της χώρας ο Αμερικανός σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, John Bolton, προσθέτοντας πως στο μέλλον θα απαιτηθούν σημαντικές περικοπές στις κρατικές δαπάνες.
Μιλώντας σε εκδήλωση στην Ουάσινγκτον, ο Bolton προέβλεψε ότι, οι αμυντικές δαπάνες των ΗΠΑ θα «εξομαλυνθούν» στο εγγύς μέλλον.
Ωστόσο δεν προέβλεψε σημαντικές περικοπές σε πολιτικές πρόνοιας όπως το Medicare και η κοινωνική ασφάλιση.
«Είναι γεγονός ότι όταν το εθνικό χρέος φτάσει στο επίπεδο στο οποίο βρίσκεται σήμερα, συνιστά οικονομική απειλή για την κοινωνία», δήλωσε ο Bolton.
«Και αυτό το είδος απειλής έχει τελικά μια εθνική συνέπεια για την ασφάλεια», συνέχισε.
Πολλοί εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι οι δαπάνες για την πρόνοια αποτελούν τη μεγαλύτερη μακροπρόθεσμη απειλή για την οικονομία των ΗΠΑ λόγω τόσο του μεγέθους όσο και της γήρανσης του πληθυσμού.
«Στο εγγύς μέλλον, το πρόβλημα του ελλείμματος του προϋπολογισμού είναι στις κρατικές δαπάνες», δήλωσε ο Bolton.
«Οι δαπάνες για τις πολιτικές πρόνοιας είναι ένα πρόβλημα που ακολουθεί και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί» σημείωσε, τονίζοντας τον αντίκτυπο του χρέους και του ελλείμματος στη μείωση των δημοσίων δαπανών.  
Στο πρώτο πλήρες οικονομικό έτος του προέδρου Donald Trump, το έλλειμμα του προϋπολογισμού των ΗΠΑ αυξήθηκε στα 779 δισ. δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από το 2012.
Η αύξηση του ελλείμματος έχει τροφοδοτηθεί εν μέρει από φορολογικές περικοπές και υψηλότερες κρατικές δαπάνες από τότε που ανέλαβε το αξίωμα του o Trump, σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου.
Το ανεξάρτητο γραφείο προϋπολογισμού του Κογκρέσου προβλέπει ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα θα φτάσει στα 973 δισ. δολ το 2019.
Το δημοσιονομικό έτος 2019 και θα υπερβεί το 1 τρισ. δολάρια το επόμενο έτος.
Η Goldman Sachs  προβλέπει ότι το έλλειμμα θα φτάσει τα 1 τρισεκατομμύρια δολάρια και τα 1,125 τρισ. δολάρια τοπ 2018 και το 2019 αντίστοιχα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης