Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wood: Πιθανή η αφαίρεση της Τρ. Πειραιώς από τον MSCI - Οριακή η θέση της Eurobank

Wood: Πιθανή η αφαίρεση της Τρ. Πειραιώς από τον MSCI - Οριακή η θέση της Eurobank
Απίθανη η αφαίρεση των Eurobank και Εθνικής από τον MSCI Greece, σύμφωνα με τη Wood
Υψηλές πιθανότητες συγκεντρώνει σύμφωνα με τη Wood, η αφαίρεση της τράπεζας Πειραιώς από τον δείκτη MSCI Greece, κατά την εξαμηνιαία αναθεώρηση του δείκτη (SAIR) στις 13 Νοεμβρίου 2018.
Ειδικότερα, στην τελευταία 7σέλιδη ανάλυσή της υπό τον τίτλο "EME Strategy: MSCI November 2018 SAIR predictions" (Στρατηγική ΕΜΕ: Εκτιμήσεις για την αναθεώρηση των δεικτών MSCI το Νοέμβριο), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Wood υπενθυμίζει ότι οι αλλαγές που θα ανακοινωθούν στις 13 Νοεμβρίου 2018, θα ισχύουν από το κλείσιμο της συνεδρίασης στις 30 Νοεμβρίου, ή από την έναρξη της 3ης Δεκεμβρίου.
Η MSCI θα επιλέξει μια από τις τελευταίες 10 εργάσιμες ημέρες του Οκτωβρίου για τον υπολογισμό των τιμών για την επόμενη αναθεώρηση του δείκτη.

Αναλυτικά οι υπό αναθεώρηση περιπτώσεις για τον MSCI Greece:

MSCI Greece

Τράπεζα Πειραιώς: Με την κεφαλαιοποίηση στα 0,6 δισ. δολάρια και τον FF-MCap στα 0,4 δισ. δολάρια, η τράπεζα είναι περισσότερο από δύο φορές κάτω από το όριο παραμονής.
Επομένως, αναμένουμε ότι η Πειραιώς θα αποκλειστεί από τον δείκτη.
Στις 2 Νοεμβρίου, οι τοπικές αναφορές στον Τύπο ανέφεραν τον πιθανό αποκλεισμό δύο άλλων ελληνικών τραπεζών (ΕΤΕ και Eurobank).
Κατά την άποψη της Wood, αυτό είναι απίθανο.
Εθνική: Η Wood θεωρεί ότι η Εθνική είναι πιθανό να παραμείνει στον δείκτη, καθώς διαθέτει το παγκόσμιο ελάχιστο εύρος μεγέθους.
Η κεφαλαιοποίηση της (1,5-1,6 δισ. δολάρια) είναι κοντά στο επίπεδο, αλλά το FF-MCap της είναι κατά 60% πάνω από το ελάχιστο όριο FF-MCap.
Eurobank: Η αποτίμηση της (περίπου 1,3 δισ. δολάρια) είναι ελαφρώς χαμηλότερο από το όριο, αλλά το FF-MCap είναι 85% πάνω από το όριο (δηλ. δύο φορές μεγαλύτερη).
Με βάση τις παρατηρήσεις, σε τέτοιες οριακές περιπτώσεις, ο MSCI τείνει να διατηρεί τις μετοχές μέχρι την επόμενη αξιολόγηση.
Επομένως, εκτιμάται από τη Wood ότι υπάρχει μια πιθανότητα μεγαλύτερη του 50% να παραμείνει στον δείκτη μετά το Νοέμβριο.
Τιτάν: Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σκέφτεται να μεταφέρει την έδρα της στις Βρυξέλλες.
Σε αυτό το στάδιο, δεν αναμένεται απομάκρυνση της από τον δείκτη MSCI Ελλάδας.
Παρ 'όλα αυτά, εάν γίνει η μεταφορά, υπάρχει ο κίνδυνος να απομακρυνθεί ο Τιτάνας από τον δείκτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης