Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Υποχώρησαν κατά -0,8% οι εξαγωγές, σε μηνιαία βάση, τον Σεπτέμβριο 2018 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Γερμανία: Υποχώρησαν κατά -0,8% οι εξαγωγές, σε μηνιαία βάση, τον Σεπτέμβριο 2018 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο των εξαγωγών στη Γερμανία κατά +0,3% τον Σεπτέμβριο του 2018
Πτώση σημείωσαν τόσο οι εξαγωγές όσο και οι εισαγωγές της Γερμανίας για τον Σεπτέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (8/11) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, με τα στοιχεία να αποδεικνύονται κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης σημείωσαν πτώση της τάξεως του -0,8% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2018, όταν και είχε σημειωθεί οριακή άνοδος κατά +0,1%.
Παράλληλα, οι εισαγωγές της Γερμανίας σημείωσαν πτώση της τάξεως του -0,4% σε μηνιαία βάση, έναντι ανόδου +2,4% τον προηγούμενο μήνα.
Σημειώνεται ότι οι οικονομολόγοι προέβλεπαν ότι οι εξαγωγές θα ενισχυθούν κατά +0,3%, καθώς και ότι οι εισαγωγές θα σημειώσουν άνοδο της τάξεως του +0,8%.
Τα παραπάνω στοιχεία είχαν ως αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας να υποχωρήσει στα 17,6 δισ. ευρώ, έναντι 18,2 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
Σε ετήσια βάση, οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά -1,2% ενώ αντίθετα οι εισαγωγές σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +5,3% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2017.
Οι εισαγωγές από την Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκαν κατά +5,8% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, στα 52,1 δισ. ευρώ, ενώ οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά -0,4% στα 64,7 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης