Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζαχαριάδης για συμφωνία Κράτους – Εκκλησίας: Σημαντική και ιστορική συμφωνία χωρίς νικητή και νικημένο

Ζαχαριάδης για συμφωνία Κράτους – Εκκλησίας: Σημαντική και ιστορική συμφωνία χωρίς νικητή και νικημένο
Είναι μια ωρίμανση των σχέσεων, είναι ένα από κοινού βήμα μπροστά είπε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Σημαντική και ιστορική συμφωνία χωρίς νικητή και νικημένο χαρακτήρισε τη συμφωνία Κράτους – Εκκλησίας ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζαχαριάδης.
«Είναι μία ωρίμανση των σχέσεων, είναι ένα από κοινού βήμα μπροστά, χωρίς την επόμενη μέρα να αναζητούμε κάποιον νικητή και κάποιον νικημένο.
Είναι μία σημαντική και ιστορική συμφωνία.
Οι άριστες προσωπικές σχέσεις και ο ανοιχτός ειλικρινής διάλογος, που υπάρχει τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια μεταξύ Τσίπρα και Ιερώνυμου και, βεβαίως, η δουλειά όσων συνέταξαν αυτό το κοινό ανακοινωθέν, φαίνεται ότι αποδίδει και μπορεί να αποδώσει καρπούς.
Είναι μία προωθητική κίνηση, η οποία εκσυγχρονίζει το πλαίσιο των σχέσεων Πολιτείας- Εκκλησίας και δίνει τη δυνατότητα για έναν ειλικρινή διάλογο την επόμενη μέρα και στα ζητήματα στα οποία μπορούμε συναινετικά και με συμφωνία να προχωρήσουμε, αλλά και πιθανόν σε ζητήματα, στα οποία μπορεί να έχουμε διαφορετικές απόψεις, διαφορετικές αποχρώσεις όπου εκεί πάλι με επιχειρήματα θα συζητήσουμε και θα κοιτάξουμε πώς θα μπορέσουμε να πάμε στην επόμενη μέρα» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Ζαχαριάδης, τονίζοντας ότι βούληση της κυβέρνηση είναι να προχωρήσει και να καταλήξει συναινετικά.
«Από τη μία λοιπόν οι ιερείς φεύγουν από την ενιαία αρχή πληρωμών, από το μισθολόγιο του κράτους και αυτό το αναλαμβάνει η Εκκλησία, αλλά με ισόποσο ποσό που η Πολιτεία αναλαμβάνει την ευθύνη να επιδοτεί σε ετήσια βάση την Εκκλησία.
Υπάρχει το σημαντικό ζήτημα ότι δημιουργείται ένα ταμείο της αξιοποίησης της αμφισβητούμενης περιουσίας, που δεν έχει διαλευκανθεί ακριβώς αν είναι εκκλησιαστική ή αν είναι κρατική ή οποιασδήποτε άλλης μορφής.
Από εκεί θα μπορούν να προκύπτουν κάποια έσοδα και να πηγαίνει αναλογικά το ποσοστό στην Εκκλησία και στην Πολιτεία [...]
Είναι σε όφελος και της Πολιτείας και της Εκκλησίας να αξιοποιηθεί αυτό το περιουσιακό δεδομένο» είπε ο κ.Ζαχαριάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης